Alpe-adria tours poklanja

Evo tko će uživati u blagdanskoj magiji Adventa u Salzburgu i zapanjujućoj prirodi Austrijskih jezera

Alpe-Adriatours iz Koprivnice ima dugogodišnje iskustvo rada u turizmu, prvenstveno na kongresnim i poslovnim putovanjima, incoming putovanjima, ali isto tako i veliko iskustvo u putovanjima izvan Hrvatske.

15:00h
0

Jedan od poklona koje portal epodravina.hr dijeli za svoj drugi rođendan je i putovanje na Advent u Salzburg i Austrijska jezera koju smo osigurali u suradnji s Turističkom agencijom Alpe-Adriatours iz Koprivnice.


Alpe-Adriatours iz Koprivnice ima dugogodišnje iskustvo rada u turizmu, prvenstveno na kongresnim i poslovnim putovanjima, incoming putovanjima, ali isto tako i veliko iskustvo u putovanjima izvan Hrvatske.

Nudi široku lepezu putovanja po Hrvatskoj, Europi i svijetu. Kod njih svatko može naći nešto za sebe. U ponudi potražite poslovna, kongresna, insentiv putovanja, organizirana putovanja autobusom ili avionom, city stay, maturalna i apsolventska putovanja i još mnogo toga!

Nikolina Pozder dobitnica je ovog putovanja, a izabrana je slučajnim odabirom. Detalje u vezi nagradne igre možete dogovoriti osobno dolaskom u agenciju, mailom ili telefonski.

09.12. KOPRIVNICA – SALZBURG
Polazak autobusa iz Koprivnice u ranijim jutarnjim satima. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Vožnja u smjeru Salzburga.

Dolazimo u Salzburg, Mozartov grad. Razgled povijesne jezgre: Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – katedrala – samostan sv. Petra – Festivalska dvorana – Sveučilišna crkva – Mozartova rodna kuća – stari prolazi među palačama puni malih restorana i trgovina – park Mirabell. Odlazak do Božićnog/adventskog sajma te slobodno vrijeme za uživanje u čarima sajma, kupovinu suvenira, kušanje originalnih Mozart kuglica (jednog od najpoznatijih austrijskih suvenira) u čokoladarnici Fürst koja je izumila taj predivan slatkiš od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću ili u nekoj drugoj prodavaonici… Ovaj Božićni sajam u Salzburgu slovi kao jedan od najstarijih u Europi, gdje možete uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama – slastičarnicama, kupiti, tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. U predvečernjim satima odlazak na smještaj u hotel na području Salzkammerguta. Noćenje.

10.12.  SALZBURG – AUSTRIJSKA JEZERA – KOPRIVNICA

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. U vrijeme Adventa manji gradići kod austrijskih jezera i uz svoj božićni šarm su idilična mjesta za odmor i opuštanje i laganu šetnju krajem. Vožnjom uz obalu jezera Wolfgangsee kroz ljupko i idilično mjesto St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak 1.svjetskog rata – župna crkva – otmjena dvorana termalne vode – vile na rijeci Traun – Kurpark, park lječilišta. Predlažemo da posjetite jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušate autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad ischlu. Ovdje je Carska vila i park-ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali, Franjo Josip išao u lov na kozoroge na okolne brežuljke, a carica Sissy sa svojim dvorskim damama šetala parkom. U slobodno vrijeme možete posjetiti najveću vrtnu izložbu Austrije „ Carev novi vrt“. Na preko 20 hektara i na 4 lokacije u parkovima ovog gradića doživjet ćete sjaj vrtova prohujalih otmjenih vremena. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta-mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Polazak prema kućama uz vožnju kroz lijepe planinske predjele i dalje prema Hrvatskoj uz zaustavljanje putem. Dolazak u Koprivnicu u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana:  (40 plaćenih mjesta)

Cijena aranžmana uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom na navedenoj relaciji
• smještaj na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu-pansionu 3* na području Salzkammerguta

• razgledavanja prema programu

turističkog pratitelja putovanja na cijelom putu

• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• doplatu za jednokrevetnu sobu
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
• ulaznice za spomenike i muzeje u Salzburgu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme: Mozartova rodna kuća 10 EUR, utvrda Hohensalzburg 11,30 EUR (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), novi muzej katedrale i biskupska rezidencija Domquartier 12 EUR, muzej prirodnih znanosti s akvarijem 8 EUR
• putno osiguranje (na upit u agenciji)

Predlažemo dodatno putno osiguranje.

Moguće plaćanje na rate prema dogovoru (cijena aranžmana ostaje ista).

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika zadržava pravo izmjene cijene. Za aranžman vrijedi «Ugovor o putovanju i Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane»

čitam...