Koprivnica će za Božić i Novu godinu biti ukrašena kao i lani

14:57h
0
Snimio: Marijan Sušenj

Koprivnica će ispratiti ovu i dočekati 2010. godinu jednako ukrašena kao i prije godinu dana – smreka na Zrinskom i jelka na Jelačićevom trgu bit će ukrašene ukrasima od papira, drveta i drugih prirodnih materijala, a središnji trg i gradski objekti bit će, kao i lani, okićeni s nekoliko tisuća lampica.

– Koprivničanci su Gradu i ove godine donirali jelke i smreke, čime smo uštedjeli desetak tisuća kuna. Stabla su visoka 12 metara, a na trgove su dopremljena iz Hercegovačke, Mosne i Goričke ulice. Grad nije ni kunu potrošio ni na novu ukrasnu rasvjetu, jer postojeća zadovoljava potrebe i ispravna je, a i recesija je – objasnio je viši stručni referent za održavanje javnih površina Stjepan Rajšel te dodao da ove godine neće biti postavljena jelka na Varaždinskoj cesti, no zato će cajghaus biti osvijetljen svjetlećim cijevima.

Pročelnica za društvene djelatnosti Ankica Nježić najavila je da će učenici Obrtničke škole i ove godine pripremiti, obnoviti i, ako će trebati, napraviti nove ukrase:

– Uz pomoć profesionalnih vatrogasaca će ih i povješati na jelku i smreku u središtu Koprivnice, a djeca iz vrtića Smiješak i Sveti Josip te gradskih osnovnih škola će ih 4. prosinca također ukrašavati.