Koprivnica dobila suvenirnicu

15:34h
0
Darko Frankol, vlasnik novootvorene suvenirnice u središtu Koprivnice. Snimio: Marijan Sušenj

U središtu Koprivnice od danas možete kupiti Podravske suvenire.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Darko Frankol, vlasnik obrta za kožnu galanteriju, otvorio je, naime, u kiosku na Zrinskom trgu suvenirnicu, u kojoj je na nekoliko kvadratnih metara nudi 50-ak proizvoda od kože, keramike, lima i drugih materijala, zatim slike naive, vino i druge proizvode nastale u Koprivnici i okolici.

– Do sada se u projekt uključilo 15 obrtnika, no plan je da ih okupim 50 iz svih dijelova naše županije. Suvenirnica će biti otvorena svakog dana i po potrebi ovisno o turistima – najavio je Frankol te dodao da je u taj projekt uložio oko 85 tisuća kuna.

Na otvaranje suvenirnice se čekalo dvije godine, rekao je direktor koprivničke Turističke zajednice Renato Labazan te izdvojio da ona neće biti samo prodajno mjesto, već i pokazatelj prođe svakog proizvoda koji njihovi izrađivači zovu Podravskim suvenirom:

– Vremenom će se iskristalizirati koji suveniri u stvari najbolje prezentiraju Podravinu i Prigorje.U suvenirnici se, za sada, nudi 50-ak proizvoda domaćih obrtnika. Snimio: Marijan Sušenj

Gradonačelnik Zvonimir Mršić rekao je, pak, da se suvenirnica odlično nadovezuje na nedavno otvorenu internet-trgovinu www.gifts.hr, u kojoj su također ponuđeni proizvodi iz ovog dijela Hrvatske, a Koprivničance je pozvao da ovaj projekt podrže da tijekom predstojećih blagdana na način da umjesto stranih kupuju proizvode koje su izradili domaći obrtnici.

 

čitam...