3.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Lončari posjetili Koprivnicu
L

Ne propustite

U Koprivnici se u subotu na Lončarijadi 2009. okupilo 8 lončarskih obrtnika iz Krapine, Varaždina, Petrinje, Čakovca, Jerovca i Karlovca. Bili su predstavljeni i stari zanati kovač, lončar, stolar, kolar, mlinar, košaraš, cekeraš i užar.

Izlažući na Zrinskom trgu privukli su nekoliko tisuća posjetitelja, a cilj manifestacije je bio prikazati bogatstvo hrvatske baštine u lončarstvu i sačuvati obrtničku tradiciju u izvornom obliku.

U sklopu manifestacije održan je i Okrugli stol o povijesti te sadašnjem zakonski reguliranom i neodrživom stanju i budućem položaju lončarskih obrtnika. Upućen je apel za spas lončarstva nadležnim institucijama, jer ukoliko se ne poduzmu konkretne mjere poreznog i financijskog rasterećenja i ujedno većih poticaja, vrlo brzo će doći do potpunog gašenja lončarstva u Hrvatskoj.

Manifestacija je održana u organizaciji Udruge starih zanata i Muzeja grada Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zanimljivo

Deset razloga zašto je treća godina “gora” od druge

Svako razdoblje djeteta na roditelje ostavlja poseban trag. Mi smo izdvojili top deset razloga zašto je puno "gore" imati trogodišnje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×