0.7 C
Koprivnica
Petak, 27. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Lončari posjetili Koprivnicu
L

Ne propustite

U Koprivnici se u subotu na Lončarijadi 2009. okupilo 8 lončarskih obrtnika iz Krapine, Varaždina, Petrinje, Čakovca, Jerovca i Karlovca. Bili su predstavljeni i stari zanati kovač, lončar, stolar, kolar, mlinar, košaraš, cekeraš i užar.

- Oglas -

Izlažući na Zrinskom trgu privukli su nekoliko tisuća posjetitelja, a cilj manifestacije je bio prikazati bogatstvo hrvatske baštine u lončarstvu i sačuvati obrtničku tradiciju u izvornom obliku.

U sklopu manifestacije održan je i Okrugli stol o povijesti te sadašnjem zakonski reguliranom i neodrživom stanju i budućem položaju lončarskih obrtnika. Upućen je apel za spas lončarstva nadležnim institucijama, jer ukoliko se ne poduzmu konkretne mjere poreznog i financijskog rasterećenja i ujedno većih poticaja, vrlo brzo će doći do potpunog gašenja lončarstva u Hrvatskoj.

Manifestacija je održana u organizaciji Udruge starih zanata i Muzeja grada Koprivnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

pripazite

[FOTO] UPRAVO Auto na ravnici kod Legrada izletio u polje, stigla i vučna služba

Kako nam je upravo javio čitatelj, nedaleko Legrada, točnije na ravnici u blizini Malog Otoka, maloprije se dogodila prometna...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti