25.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ludens teatar gostovao na glumačkom festivalu u Krapini
L

Ne propustite

28042009-normanovska-mČetiri su puta glumci predstave „Normanovska osvajanja” Ludens teatra iz Koprivnice pred oduševljenom krapinskom publikom izlazili na bis, nakon što je predstava izvedena na Glumačkom festivalu u Krapini prošlog petka (24. Travnja). Uz to, 350 gledatelja u više navrata pljeskom je pozdravljalo glumačke izvedbe tijekom predstave, a da cijene koprivničke napore u osnivanju i oživljavanju kazališne scene, pokazali su i organizatori festivala. Naime, predsjednik GFUK-a, poznati glumac Adam Končić obratio se publici, posebno predstavivši koprivničko kazalište, te poklonio sliku umjetnika Stjepana Đukića Pište „Ljudevit Gaj”, posvećenu Gaju koji je rođen u krapinskom kraju. Glumcima i tehničkoj ekipi „Normanovskih osvajanja” podijeljeni su prigodni pokloni, na čemu je zahvalio umjetnički ravnatelj „Ludens teatra” Sven Šestak. Gostovanje „Normanovskih osvajanja” inače nije jedino čime se Koprivnica predstavila na krapinskom festivalu – Turistička zajednica Grada Koprivnice ispred dvorane postavila je prigodni štand, te zagorskim prijateljima predstavila i svoje adute, uz nadu da će se Koprivničanci i Krapinčani češće međusobno posjećivati.

Inače, GFUK je tek u drugoj godini postojanja (festival je osnovan prošlog proljeća) već ostavio značajnog traga na kulturnoj sceni Hrvatske. Održava se tijekom dva produžena vikenda nakon Uskršnjih blagdana, u novouređenoj Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini. Predsjednik kulturne udruge GFUK, kazališni glumac Adam Končić (inače u stalni član ZGK „Komedija”) pokrenuo je festival sa željom da se u Krapini stvori navika odlazaka na kazališne predstave, prvenstveno mladih ljudi, ali i da se potakne i predstavi scensko stvaralaštvo kazališnih skupina iz cijele Hrvatske. Da u tome uspijevaju pokazuje i zavidni program ovogodišnjeg festivala na kojem su gostovale predstave poput “S LJUBAVLJU, JANIS” (ZGK Komedija), “CINCO I MARINKO” (Kazališna družina “GLUMCI U ZAGVOZDU”); “CABARES CABAREI” (Životna komedija) autora Zijaha A. Sokolovića, “KAUBOJI” (Teatar EXIT), “BIJELI KLAUN” (HNK Varaždin) i brojni drugi. (LT)

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno u Brodiću

FOTO Okupili se na svetoj misi i blagoslovu vozača bicikala, motora i automobila

Kapelica svetog Vida u Brodiću, mjestu u općini Ferdinandovac, danas je vrvjela životom. Mnoštvo vjernika, znatiželjnika, vozača bicikala, motora i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×