Crvenima smeta križ

09:55h
0

Bezbošci s ovog našeg (hrvatskog) prostora ponovo su se okupili u zajedništvo sa zadatkom da tuku po temeljnim životnim vrijednostima stanovništva koje vjeruje. Predsjednik Mesić je poručio da treba maknuti križ i vjerske simbole iz javnih ustanova, a u tome ga naravno podržavaju i SDP i HNS, pravdajući to time da je hrvatska kao sekularna država. Mislim da je vjernicima  ovoj zemlji postalo jasno da ovdje nije napadnut samo križ kao simbol krščanstva, vjere, Boga i sl. već je napadnuto i više od toga. Biskupi su za Veliku Gospu s oltara diljem Hrvatske poručli da “kršćanstvo i druge religije mogu dati svoj doprinos razvoju jedino ako i u javnom prostoru ima mjesta za Boga”. A njima Bog smeta jer Marx je nekoć rekao da je religija opijum za puk. U vrijeđanju više nema granica, pa se tako svećenstvo počelo uspoređivati s talibanima. Šutljivoj većini biskupi su poručili mnogo toga, a na narodu je da zadrži vrijedosti pod kojima je i naša domovina postala samostalna i pod kojima Hrvati funkioniraju od stoljeća sedmog, ma koliko to nekima smetalo. Evo nekih poruka:

 “Marijo, koja si stajala pod križem svoga razapetog Sina, oslobodi nas straha od križa u javnim prostorima naše Domovine i društva”

“Ne želimo opet biti građani drugog reda, kao u onim vremenima kad su nam djeci nasilno trgali križeve s vrata. Kršćani moraju imati slobodu javnog isticanja svojih znakova, posebno najsvetiji kršćanski znak svetog križa”

“Križ nikad ne smije doći u pitanje jer je u ovom narodu sve u znaku križa i zato je narod posebno osjetljiv kad mu netko dira križ”