12.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 8. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

‘Šezdesete i Sedamdesete’ u samoborskoj Galeriji Lang
'

Ne propustite

081124-samobor-mPod nazivom Šezdesete i Sedamdesete u samoborskoj Galeriji Lang otvorena je izložba fotografija koprivničkog novinara Ive Čičina-Mašanskera. Galerija Lang, koju vodi likovni i fotografski kritičar Želimir Koščević, specijalizirana je galerija isključivo za fotografije. U njoj izlažu veliki fotografski umjetnici iz zemlje i inozemstva, ali i služi za otkrivanje novih i zaboravljenih fotografskih vrijednosti, kao što je slučaj s fotografijama Ive Čičina-Mašanskera, nastalim u razdoblju od kraja pedesetih do sredine osamdesetih na području Koprivnice, Hrvatske i u regiji široj i od bivše države.

Autor je sačuvao tisuće crno-bijelih negativa, a isto tako i kolor-negative, što su otkrili likovni kritičari i svoj izbor podastrli općoj i stručnoj javnosti. Tako Čičinov opus čeka valorizacija i drugih, osim dosad napisanih nakon izložbi u Koprivnici (mjesec dana), Čakovcu (dva i pol mjeseca) i sada u Samoboru, a ne treba zaboraviti ni da je tiskana monografija s više od stotinu crno-bijelih fotografija.

081124-samobor2-mOtvorenje izložbe u Samoboru prikupilo je znatan broj zainteresiranih, među kojima i poznate fotografske umjetnike i članove foto klubova iz Zagreba, Đurđevca i drugih. Potporu ovoj izložbi dao je i Grad Koprivnica, kojemu je ovo svojevrsna promocija. Prijašnju izložbu u Galeriji Lang imao je istabnulski fotograf Genco Gülan, a nakon Čičinove izložbe u siječnju će izlagati trenutno najaktualniji hrvatski fotografski umjetnik Stanko Abadžić.

Izložba ‘Šezdesete i Sedamdesete’ bit će otvorena do 28. prosinca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Sretan imendan slavljenicima!

Melanija, Vlado, Vilim i Žarko danas slave imendan. Melanija je skromna, željna, dražesna, prilagodljiva, prirodna, neovisna, radosna i zabavna osoba. Vlado...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti