ehf kup

Fanstastične Saračevićeve Podravkašice osvojile bod u Mađarskoj, Benko zabila ključni gol

Nisu se Saračevićeve odabranice bojale, kako je krenulo drugo poluvrijeme stisnule su gas i zube te vratile utakmicu u egal, a onda i povele u nekoliko navrata s čak +2. 

18:29h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Rukometašice Podravke gostovale su danas u Mađarskoj gdje su igrale treće kolo grupne faze EHF kupa. Nakon dvije uvodne pobjede, one domaće protiv Magure i one gostujuće protiv Kopenhagena, danas ih je čekao najteži protivnik u skupini. Branitelj naslova EHF kupa Siofok, mađarska momčad u kojoj igraju Katarina Ježić i Andrea Kobetić (Penezić).


Počele su dobro, držale su utakmicu u egalu prvih desetak minuta, no tada se Siofok pomalo odvaja te završava poluvrijeme s +4, na semaforu je stajalo 18-14. Nisu se Saračevićeve odabranice bojale, kako je krenulo drugo poluvrijeme stisnule su gas i zube te vratile utakmicu u egal, a onda i povele u nekoliko navrata s čak +2.

Ipak, iskusne Mađarice hvataju priključak na 26-26 s 12 minuta do kraja utakmice, na što Saračević zove time-out. Promašile su Podravkašice svoj napad, a u idućem na gol kod semderca za Siofok staje Ećimović i fanstatično brani napravivši usput špagu. Nažalost po gošće iz Koprivnice, Siofok je došao u prednost napravivši malu seriju od 3-0 i poveo 29-26.

Kako se ušlo u posljednju minutu utakmice Podravka je zastajala samo jedan gol i imala je igračicu više, a napad su povele Mađarice. Risović je sjajno obranila i dala priliku Podravkašicama da se vrate, što su i učinile preko Benko koja s krila zabija za 30-30. Zadnji napad pripao je Siofoku, usput je i Milošević zaradila isključenje tri sekunde prije kraja

EHF kup, 18. siječanj, 17 sati

Siofok – Podravka Vegeta 30-30

 

čitam...