Filip Verčević obranio naslov prvaka Hrvatske, hrvačima Podravke još četiri medalje

21:50h
0
Mladi hrvači Podravke nakon prvenstva u Slatini // Foto: HK Podravka

U organizaciji Hrvačkog kluba Slatina i Hrvatskog hrvačkog saveza u Slatini je u subotu održano 23. pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe dječake u hrvanju grčko-rimskim načinom. Prvenstvo je održano u Sportskoj dvorani srednje škole Marka Marulića, a Hrvački klub Podravka predstavio je osam mlađih dječaka u šest kategorija koji su osvojili ukupno pet medalja – jednu zlatnu te po dvije srebrne i brončane.

U kategoriji do 36 kilograma Filip Verčević je uspješno obranio prošlogodišnji naslov prvaka. Do finala ”tušem” je pobjedio predstavnike Metalca i Sesveta, dok ga je u finalu čekao drugi predstavnika Metalca, kojeg je Filp također ”tuširao” te si tako ponovno osigurao prvo mjesto.

U kategoriji do 40 kilograma Podravka je imala tri predstavnika. Najuspješniji u toj kategoriji bio je Luka Zobec koji je pobijedio predstavnike Istarskog borca i Lokomotive te u polufinalu nažalost izgubio od predstavnika Slatine. U borbi za treće mjesto Luka je priredio borbu za pamćenje.

Naime, Luka je pobjedio predstavnika Metalca uz rezultat 22-14, što nam je više davalo dojam da gledamo rukometnu utakmicu, a ne hrvanje 2×2 minute.

Juraj Zlatar i Danijel Paradžik su nažalost obojica izgubili u prvom kolu te tako završili bez plasmana.

U sljedećoj težinskoj kategoriji, do 44 kg, Robert Polak je završio na drugome mjestu. Robert je do finala svladao dva predstavnika Metalca te jednog predstavnika Klinča Sela. U finalu ga je čekao treći predstavnik Metalca od kojeg je vrlo nesretno izgubio, te se tako morao zadovoljiti srebrom.

U kategoriji do 59 kilograma nastupio je Sebastijan Fabuš koji je završio na trećem mjestu. U osmini finalu i četvrtfinalu u vrlo kratkom roku pobjedio je predstanike Slatine i Metalca, dok je pobjedu u polufinalnoj borbi, odnosno ulazak u finale u jako iscrpljujućoj borbi u zadnje tri sekunde prepustio predstavniku Slatine. Sebastijan se dobro oporavio do sljedeće borbe, u kojoj je pobjedio još jednog predstavnika Metalca te si tako osigurao brončanu medalju. Tom medaljom Sebastijan si je ujedno osigurao i vatreno ”hrvačko krštenje” s obzirom da mu je ovo prva medalja.

Kategorija do 75 kilograma donijela je još jedno srebro. Luka Erak je do finala ostvario dvije glatke pobjede tušem nad predstavnicima Metalca, dok ga je u finalu dočekala ista sudbina kao i Roberta Polaka. Luka je u finalu izgubio od trećeg predstavnika Metalca, te se tako također morao zadovoljiti drugim mjestom.

U najtežoj kategoriji, od 75 do 90 kilograma Mateo Kralj je ostao bez plasamana.

U konačnici, u 12 kategorija skupilo se 171 natjecatelja iz 20 klubova, u kojoj su hrvači Podravke zauzeli treće mjesto sa 24 boda iza drugoplasiranog Sesvetskog Kraljevca sa 29.5 bodova i pobjednika Slatine sa 38 bodova.

Iz HK Podravke ističu da im je viroza ponovno odvojila dio natjecatelja koji učestalo osvajaju odličja, što ih je prilično oštetilo kod konačnog ekipnog rezultata.

Hrvače Podravke vodili su treneri Renato Begović i Darko Frankol.

čitam...
Loading...