28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FINAL FOUR WRHL // Koprivničanke za 3. mjesto igraju s Lokomotivom
F

Ne propustite

Podravka Vegeta imala je loš nastup u polufinalu Final Foura Regionalne lige WRHL. Angažiraniji, motiviraniji, razigraniji Metalurg sa čvrstom obranom razbijao je Podravkine napade, prisiljavao ih na greške i na drugoj strani kroz obranu, koja je imala ne rupe, već rupetine, zabijao golove. Jelčić na golu bila je na streljani, a bila je, sa 17+2 obrane, najbolja pojedinka u ekipi Podravke Vegete. Na kraju 26:28 (13:10).

Već u početku Koprivničanke su dozvolile da se Metalurg razmaše, a one su teškom mukom morale dostizati rezultat. Prvi gol zabila je Horvat, a onda je Metalurg pogodio šest puta za redom, tek je u 13. minuti Šon zabila drugi gol za 2:6.

Poslije je bilo i 4:10, da bi se pred kraj poluvremena Podravkine igračice malo pribrale i sabrale i pristizale na kakvu-takvu ”probavljivu” razliku. Na poluvremenu bilo je 10:13. U drugom poluvremenu, nakon 11:13, počela je utrka za izjednačenjem. Proigrala je Damnjanović, koja se u sivilu ekipe u 1. poluvremenu nije skoro ni vidjela, pa je u 41. minuti bilo 16:16.

No, onda je nastupila repriza početka prvog poluvremena. U tri i pol minute Metalurg je sa svojim ”igračicama-brzancima” zabio četiri gola zaredom otišao na 16:20. Podravka Vegeta izgledala je demoralizirano, a Metalurg je gospodario igrom. U 50. minuti bilo je 17:23, a razlika je penjala do 21:28. Primjetno je da Podravka Vegeta nije imala organizaciju igre, tek distribuciju lopti na vanjskoj liniji. A to je za takav sastav bilo presiromašno.
A da se može, pokazale su igračice pred kraj, kad su od 22:28 stigle do 26:28. Pa i uz mnoštvo grešaka u napadu (stative, crte, lake obrane golmanice…).

Podravka Vegeta igrat će u nedjelju u 17 sati utakmicu za treće mjesto sa zagrebačkom Lokomotivom. U ranijim takvim završnicama duhovito se komentiralo: Dobro je igrati za 3. mjesto, bar završiš turnir pobjedom.

Ako se pobijedi, naravno.

REGIONALNA LIGA RUKOMETAŠICA 1. UTAKMICA POLUFINALA

PODRAVKA VEGETA – METALURG 26:28 (10:13)

TIVAT – Sportska dvorana Župa. Gledatelja 50. Suci: Ivan Pavićević i Miloš Ražnjatović (oba Crna Gora). Delegati: Dragan Načevski (Makedonija) i Predrag Pavičević (Crna Gora).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (0+-), Jelčić (17+2); A. Čović 2, Kiridžić 1, Ž. Čović 3(2), Pongrac, Šon 2, Gaće 5, Damnjanović 6(1), Milanović Litre 4, Vidak, Maljak, Tatari, Horvat 3. TRENER: Neven Hrupec.

METALURG: Serafimovska (-), Ialomiteanu (15+0); Mečevska, Grozdanovska 7, Gjorgijeva 4, Bajramoska 6(3), Despotovska, Jovanovska, Mladenovska 5, Nikolić, Nikolovska 1, Bašić 2, Sazdovska, Ristovska, Mitrova 3. TRENER: Krsto Petruševski.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(3), Metalurg 5(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (Damnjanović, Horvat), Metalurg 8 (Mečevska, Mladenovska, Sazdovska, Ristovska).

IGRAČICA UTAKMICE: Simona Grozdanovska (Metalurg).

Budućnost lako s Lokomotivom

Podravka Vegeta i Lokomotiva igrat će svoju šestu ovosezonsku međusobnu službenu utakmicu. Nakon što je Podravka Vegeta izgubila s Metalurgom, i drugi hrvatski predstavnik na Final Fouru Regionalne lige u Tivtu, Lokomotiva, izgubila je od podgoričke Budućnosti: 32:15 (17:11).

Lokomotiva je (iz)držala ritam tek u početku utakmice, do 5:5, a onda je ”teška artiljerija” Budućnosti napunila mrežu Zagrepčanki. Odlično je branila Woltering, a skoro sve igračice organizatora turnira postigle su golove.

Kod Lokomotive Petra Oštarjaš istaknula se s vrlo lijepim golovima iz vanjske pozicije.

REGIONALNA LIGA WRHL DRUGA POLUFINALNA UTAKMICA

BUDUĆNOST – LOKOMOTIVA 35:15 (17:11)

TIVAT – Sportska dvorana Župa. Gledatelja 150. Suci: Gjorgji Načevski i Slave Nikolov (Makedonija). Delegati: Nebojša Vujisić (Crna Gora) i Josip Posavec (Hrvatska).

BUDUĆNOST: Woltering (16+0), Vukčević (2+-); Miljanić 4(1), Trifunović 3, Mendy, Živković 3, Bulatović 3, I. Božović, Gheorgijevska 3, Ježić 3, Cvijić 5, Mehmedović 3, Knežević 5. TRENER:Dragan Adžić.

LOKOMOTIVA: Razum (2+-), Bukovina (4+0); Smiljanić 1, Iv. Božović 2(2), Oštarjaš 6, Krsnik 1, Marković, Kožnjak 2, Lisjak, Janković 1, Bušić, I. Milić 2, Poljak. TRENER: Zdenko Zorko.

SEDMERCI: Budućnost 2(1), Lokomotiva 2(2).

ISKLJUČENJA: Budućnost u minuta (Knežević 2+2, Mendy, Ghergjijevska), Lokomotiva 0.

IGRAČICA UTAKMICE: Clara Woltering (Budućnost).

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

INSPIRATIVNO I POUČNO

FOTO Koprivničku knjižnicu popunili ljubitelji TEDxKoprivnicaLibrary konferencije

Ove je subote koprivnička, ali i šira publika ponovno imala priliku upoznati zanimljive govornike i inspirirati se njihovim jedinstvenim...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×