FOTO: 200-tinjak branitelja sa koprivničkog Trga poručilo: „Stop progonu hrvatskih branitelja!“

13:17h
0
Današnjem prosvjedu odazvalo se 200-tinjak branitelja // foto: Ivan Brkić

Na prosvjedni skup branitelja, koji se je u subotu održao na središnjem koprivničkom Trgu, odazvalo se 200-tinjak branitelja, uglavnom iz Podravine i Prigorja. Tako su nakon kutinskih, splitskih, šibenskih, riječkih, zagrebačkih i vukovarskih banitelja, i branitelji iz naše županije pružili podršku Tihomiru Purdi, ali i ostalim suborcima koji se nalaze u sličnim problemima.  

  Nakon himne „Lijepa naša“ i minute šutnje za sve poginule branitelje, organizatori prosvjeda, zapovjednici pojedinih koprivničkih postrojbi te branitelji koji su se borili na području Vukovara, sa improvizirane su pozornice pozvali sve prisutne da ih podrže u njihovim namjerama te da Vladi RH zajedno upute poruku da brani hrvatske generale jer su oni najzaslužniji za državu u kojoj živimo.

 

– Ovi na vlasti moraju znati da danas ne bi sjedili u tim udobnim foteljama da nije bilo nas branitelja. Žalosno je da u današnje vrijeme Srbi u našoj državi imaju veća prava nego mi branitelji, a s druge strane naši generali i zapovjednici ne mogu mirno živjeti jer se protiv njih svakodnevno podižu optužnice. Upravo zbog toga smo i organizirali današnji prosvjed sa kojeg želimo poslati poruku „Stop progonu hrvatskih branitelja!“ – rekao je Željko Sačić, ratni zamjenik generala Mladena Markača.

Jedan od organizatora prosvjeda, predsjednik županijskog Savjeta za branitelje Dražen Keleminec rekao je da je zadovoljan odazivom branitelja na današnji skup jer je to dokaz da branitelja ima i da će se uvijek skupiti kada treba dati podršku svojim suborcima.

– Ovim skupom pridružujemo se ostalim gradovima koji su već pružili podršku našim suborcima, a istovremeno pozivamo i branitelje iz drugih gradova da također organiziraju ovakve skupove u svojim sredinama. Moram naglasiti da današnji prosvjed nije samo potpora Purdi nego i Gotovini, Markaču i ostalim našim generalima, ali i Veljku Mariću koji je već osam mjeseci u beogradskom zatvoru, a o kojem nitko ne piše i ne govori – objasnio je Keleminec.

Današnjem prosvjedu odazvale su se braniteljske Udruge iz Đurđevca i Križevaca, županijska Udruga HOS-a, Vitezovi Domovisnkog rata Koprivničko-križevačke županije, HVIDRA i ostali branitelji koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

{vsig} vijesti/01-2011/110129-branitelji{/vsig}

Foto: Ivan Brkić