Šemovčan: „Na subotnji prosvjed dolaze branitelji iz svih krajeva“

11:30h
0
Branitelji najavljuju masovni prosvjed // foto: Glas Podravine

Prosvjedni skup branitelja, koji se priprema u Koprivnici, naišao je na otpor političkih stranaka koje bi ga željele spriječiti, ustvrdili su organizatori. Predsjednik županijske Udruge HOS-a Milan Bingula je to obrazložio činjenicom da nigdje ne mogu nabaviti pozornicu.

– Budući da su bine u rukama politike, politika je zabranila da nam se one izdaju. Stoga smo čak i našli alternativu. Ako nećemo dobiti binu, mi ćemo koristiti prikolicu traktora, kamiona ili bilo čega – rekao je M. Bingula.

 

Osim branitelja iz Podravine i Prigorja, tajnik Udruge hrvatskih branitelja 1990.-1996. RH Dražen Šemovčan je rekao da će na skup doći i oni iz drugih krajeva.

– Prosvjed u Koprivnici neće biti samo prosvjed branitelja naše županije već imamo podršku od Slavonije, Zagreba, pa čak do Dalmacije – naglasio je D. Šemovčan.

Glavna poruka prosvjednog skupa bit će ‘Stop progonu hrvatskih branitelja’, a organizatori su pozvali i druge građane da ih podrže, posebno radnike i poljoprivrednike. Voditelj subotnjeg okupljanja u Koprivnici bit će dragovoljac iz Vukovara, koji živi u Đurđevcu, Mario Max Slaviček, koji je, najavljujući skup, ujedno uputio ispriku u svoje i u ime branitelja svim ljudima što do sada nisu izašli na prosvjede ni sa škveranima ni sa ženama iz Kamenskog ni sa poljoprivrednicima.

– Mi ne idemo protiv svoje zemlje, mi ne idemo protiv Hrvatske. Mi idemo protiv politike koja ne vodi ovu zemlju kamo smo mi mislili da će ići – poručio je M. Slaviček.

Predsjednik županijskog Savjeta za branitelje Dražen Keleminec pozvao je branitelje i sve ostale građane iz cijele županije da dođu na prosvjed te da sa sobom ponesu lampaše i svijeće. Naime, nakon prosvjednog skupa na Zrinskom trgu koji je najavljen za 11 sati, organizatori planiraju mimohod koji će završiti kod spomenika Vukovarskoj golubici na Lenišću. Tamo će zapaliti svijeće za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.

Izvor: Radio Koprivnica