16.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Investicija od 500 milijuna kuna

FOTO Bili smo u novim tvornicama Belupa gdje će se zaposliti stotinjak ljudi, a lijekove će plasirati u 16 europskih zemalja
F

Ne propustite

Otvoreno će biti i stotinjak novih radnih mjesta za zaposlenike visoke i srednje stručne spreme i to iz područja farmacije, kemije te tehničkih struka.

Dvije nove tvornice Belupa dovršene su i samo čekaju proizvodnu dozvolu kako bi počele proizvoditi krute, polukrute i tekuće lijekove.

– Belupo je, sukladno dogovorenom terminskom planu, uspio provesti tehnički pregled i dobiti uporabnu dozvolu za dvije nove tvornice krutih, polukrutih te tekućih oblika lijekova. Grad Koprivnica izdao je 23. prosinca 2016. godine uporabnu dozvolu koja je 29. prosinca postala izvršna i pravomoćna – navodi Snježana Foschio-Bartol, direktorica odnosa s javnošću.

Investicija u dvije nove tvornice vrijedna je 500 milijuna kuna, a riječ je o najvećoj greenfield investiciji u Hrvatskoj. Proizvodni kapaciteti novim će tvornicama biti povećani za 1,5 puta. Otvoreno će biti i stotinjak novih radnih mjesta za zaposlenike visoke i srednje stručne spreme i to iz područja farmacije, kemije te tehničkih struka.

O veličini investicije govori i činjenica da je tehnički pregled trajao pet radnih dana, a u njemu je bilo 60-ak sudionika.

Planira se da će iz novih proizvodnih pogona sredinom ove godine početi pristizati lijekovi za domaće i strano tržište, odnosno na 16 europskih tržišta.

Otvorenje ovih impresivnih tvornica planira se na proljeće, odmah nakon dobivanja proizvodne dozvole, a kako izgledaju novoizgrađeni objekti, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka oduševila u ljetnom topiću i zanimljivoj lanenoj suknjici s prorezom

Jednostavno smo ostali bez riječi. Sve na ovoj djevojci izgleda pomno odabrano i usklađeno, od predimenzioniranih, ali hit naočala...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×