Obojimo život zdravljem

FOTO Brojni građani strpljivo stajali u redu da bi izmjerili zdravlje

14:57h
0
brkic
Građani su mjerili zdravlje // Foto: Ivan Brkić
Plesa i pjesme nije nedostajalo // Foto: Ivan Brkić
Plesa i pjesme nije nedostajalo // Foto: Ivan Brkić

Pazim na zdravlje i danas sam ovdje kako bih provjerila tlak i šećer. Inače sam šećeraš i tlakaš i uzimam terapiju pa mi je ovo idealna prilika da sve provjerim i dobijem koji savjet. Nije mi za to teško čekati – rekla nam je Ankica Pavleković (53).

Belupovo tradicionalno mjerenje zdravlja s nazivom Obojimo život zdravljem, koje će održalo u subotu, na središnji koprivnički trg privuklo je mnoštvo građana.

Ambasadori zdravlja su u pet mini liječničkih ordinacija mjerili krvni i očni tlak, razinu šećera i masnoća u krvi te procijenjivali rizik za osteoporozu.

Od jutarnjih sati pa sve do podneva, ordinacije je posjetilo više od 500 građana, koji su strpljivo stajali u redu i čekali na svojih pet minuta za zdravlje.

Ankica Pavleković // Foto: Ivan Brkić
Ankica Pavleković // Foto: Ivan Brkić

– Pazim na zdravlje i danas sam ovdje kako bih provjerila tlak i šećer. Inače sam šećeraš i tlakaš i uzimam terapiju pa mi je ovo idealna prilika da sve provjerim i dobijem koji savjet. Nije mi za to teško čekati – rekla nam je Ankica Pavleković (53).

Stjepan Horvat (73) našalio se kako zdravlje mjeri svakih deset godina.

– Do sada sam preživio devet operacija i to kičme, prostate, koljena, a danas sam ovdje da izmjerim tlak, masnoće i šećer – objasnio je on.

Stjepan Horvat // Foto: Ivan Brkić
Stjepan Horvat // Foto: Ivan Brkić

Građani su u farmaceutskom savjetovalištu od magistre farmacije mogli dobiti i savjete o pravilnoj njezi kože.

– Svake je godine odaziv građana, koji su prepoznali ovaj događaj, sve veći. Najveći je interes iskazan od strane pacijentica za mjerenje rizika na osteoporozu, što se radi iz petne kosti – ispričala nam je Snježana Foschio Bartol, glasnogovornica Belupa te dodala da su građani u redu čekali i prije otvaranja mini oridinacija u kojima je ‘dežuralo’ osam liječnika.

Poznati grafiter na velikom je platnu slikao zdravlje // Foto: Ivan Brkić
Poznati grafiter na velikom je platnu slikao zdravlje // Foto: Ivan Brkić

Cijela je manifestacija bila prožeta plesnim ritmovima i bojama zdravlja te dječjim nastupima, a građani su mogli naučiti plesati salsu.

Podravkini su promotori u Zdravljaku spravljali voćne koktele i posluživali zdrava pića te slastice. Pacijenti su se mogli okrijepiti i bezalkoholnom pivom, koju je nudio Carlsberg.

Poznati grafiter Slaven Kosanović Lunar na velikom je platnu slikao zdravlje, a sliku će pokloniti odjelu dječje pedijatrije u koprivničkoj bolnici.

Ove se godine po prvi puta pružila mogućnost studentima Sveučilišta Sjever da pokažu svoje filmsko umijeće i snime video s eventa, a studentski rad koji Belupov tim ocijeni kao najbolji, osvojit će tablet.