28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nove skele u centru

FOTO Čuvaj glavu! Pada žbuka s fasade derutne zgrade u centru, Grad upozorio vlasnike, oni skelom osigurali prolaz za građane
F

Utvrđeno je da su komadići vijenca pali na pločnik pa smo odmah reagirali. Dobili smo odgovor iz banke da će osigurati pješake što su i učinili, no ne raspolažem informacijom idu li u daljnje uređenje fasade ili će skela imati zaštitnu ulogu, kazao je Golubić

Ne propustite

Loše stanje pročelja zgrade u samom centru Koprivnice, točnije u Nemčićevoj ulici unazad mjesec dana postao je popriličan problem za pješake koji se kreću u njenoj blizini. Mnogi prolaznici negodovali su, ukazivali i žalili se na opasno stanje pročelja i fasade, koje su loše održavane, a žbuka s objekta svakodnevno prijeti padom.

Da nije sve ostalo samo na lošim prognozama uvjerili su se i oni koji su nedavno svjedočili padu krhotina sa samog vijenca zgrade. Grad Koprivnica je stoga upozorio vlasnike zgrade da nešto moraju poduzeti i riješiti problem.

– Utvrđeno je da su komadići vijenca pali na pločnik pa smo odmah reagirali, postavili zaštitu uz pročelje, ali i poslali dopis suvlasnicima da moraju osigurati pješake na stazi.  Dobili smo odgovor iz banke da idu u tom smjeru, da će osigurati pješake što su i učinili, no ne raspolažem informacijom idu li u daljnje uređenje fasade ili će skela imati zaštitnu ulogu – kazao je Tomislav Golubić, pročelnik za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo.

Derutna kuća, centar
Foto: Ivan Balija

Nadamo se da će vlasnici zgrade, ipak, krenuti u obnovu fasade kako bi pročelje bilo u skladu s novim izgledom trga, a najvažnije od svega, da bude sigurno za sve koji ovuda prolaze, a takvih je mnogo, budući da je to jedan od najfrekventnijih gradskih pravaca.

Da bi se izbjegle potencijalne opasnosti važno je održavati zgrade i redovito provjeravati stanje fasada, a gradovi i općine trebali bi pružiti podršku vlasnicima u rješavanju ovakvih problema te osigurati sigurnost svih građana. Slična situacija je i s Merićevom zgradom na drugoj strani trga, na koju će se, kao što smo nedavno pisali, ponovno postaviti nova reklama i tako pročelje zaštiti od pogleda građana.

Derutna kuća, centar
Foto: Ivan Balija
Derutna kuća, centar
Foto: Ivan Balija
Derutna kuća, centar
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

NOVI TRAVNJAK

FOTO Počela obnova Slavenovog terena, u prošlost odlazi dosadašnje “krumpirište”

Po završetku još jedne sezone, kako je ranije i najavljeno, u Slaven Belupu uhvatili su se u koštac s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×