24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Memorijal dr. Marijana Jergovića

FOTO Čuvar uspomena oduševio brojne Pitomačane
F

Ne propustite

Ovaj podsjetnik na kulturnu ostavštinu Marijana Jergovića oragnizirao je Centar za kulturu Drago Britvić, uz podršku Općine Pitomača, udruge Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja te Turističke zajednice Općine Pitomača.

Čuvar uspomena, šesti Memorijal dr. Marijana Jergovića, održan je u nedjelju u prepunom Domu kulture u Pitomači. 

Brojna publika uživala je u pjesmama koje je napisao Jergović, jedan od utemeljitelja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja.

– Mislim da je pun Dom kulture pravi dokaz doktorova predanog rada, ali i svih pjesama i stihova koje je poklonio kako glazbenom festivalu, tako i Pitomači – rekao je Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača.

S obzirom na to da je Jergović svoj umjetnički angažman utkao i u jedan od najpoznatijih dječjih festivala Kukuriček koji se održava u Đurđevcu, Memorijal su otvorili oni najmlađi. Publici su se tako predstavili Glazbena igraonica Jan Vlašimsky iz Virovitice i Dječji zbor Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače.

Usto, nastupili su Antonija Domšić, Kristina Domović, Franjo Barić, Vinka Bedeković, Krešimir Kovačević, Martina Kopčinović, Tomislav Tišljar, Ana Filipović, Alojz Lach, Dražen Žanko, Nano Prša, klapa Larus, The Fusion, Podravski mužikaši te tamburaški sastavi Kraljevi, Dangube, Mjesečina i Svirci moji.

Posjetitelji su bili oduševljeni izvedbama i nisu skrivali pozitivne dojmove.

– Atmosfera na ovogodišnjem Memorijalu bila je zaista posebna. Uživala sam u izboru pjesama i izvedbama – kazala je Marija Bedeković.

Ovaj podsjetnik na Jergovićevu kulturnu ostavštinu oragnizirao je Centar za kulturu Drago Britvić, uz podršku Općine Pitomača, udruge Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja te Turističke zajednice Općine Pitomača.

Memorijal su vodili Ines Giba-Jambrišak i Trpimir Markotić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Održana redovna skupština

FOTO Đurđevački umirovljenici planiraju pjevanje, ples i plivanje za podizanje kvalitete života

Đurđevački umirovljenici, okupljeni u Maticu umirovljenika, održali su svoju redovnu godišnju skupštinu. Skupštinu je vodio predsjednik Tomo Jozek, koji je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×