CROATIA CUP

FOTO Daljinsko jahanje u Đurđevac privuklo brojne natjecatelje, ali i oduševljenu publiku

Svečano proglašenje pobjednika održano je na velikoj pozornici Starog grada.

08:46h
0
Foto: Grad Đurđevac

U organizaciji Konjičkog kluba Đurđevački graničari, održana je utrka prvoga kola Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu, a povodom obilježavanja Dana grada. Utrka je održana pod pokroviteljstvom Grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca kao suorganizatora te brojnih sponzora.

Ovo je već četvrti puta da je ova utrka održana u Đurđevcu, a na utrci je i ove godine sudjelovao veliki broj natjecatelja iz zemlje, ali i susjednih država. Daljinsko jahanje kao najmlađa disciplina unutar Hrvatskog konjičkog saveza, a svake godine broji sve više zaljubljenika u ovaj sport.

Samo natjecanje održano je u četiri utrke, prva utrka na dužini staze od 84 kilometra (četiri etape), druga na dužini staze od 42 kilometra (dvije etape), treća od 19 kilometara (jedna etapa), te je po drugi puta održana utrka zaprega. Početak utrke kao i cilj bio je na livadi iza utvrde Stari grad gdje su natjecatelje ispratili i dočekali brojni gledatelji. Natjecatelji su bili oduševljeni dobro pripremljenim stazama te dobrom organizacijom utrka.

Svečano proglašenje pobjednika održano je na velikoj pozornici Starog grada, a pehare i prigodne poklone pobjednicima uručio je predsjednik Konjičkog kluba Đurđevački graničari Luka Karlovčan. Saša Franjić iz Konjičkog kluba Đurđevački graničari osvojio je odlično drugo mjesto na stazi od 42 kilometra.

čitam...