PREDAVANJE O SUNCU

FOTO Djeca iz Područne škole Otočka promatrala Sunce i učila o Sunčevom sustavu

Na predavanju su osnovnoškolci od 1. do 4. razreda s učiteljicama Antonijom Grgelić Lukčin i Valerijom Vargantolić učili o svemiru, Suncu i Sunčevom sustavu, planetima, galaksijama i drugim objektima koji se mogu promatrati.

12:54h
0

U petak, 7. lipnja, u Područnoj školi Otočka održano je predavanje o Suncu. Gost predavač je bio Boris Tonc, učitelj fizike i informatike u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski, a djeca su sunce promatrala i teleskopom.

Na predavanju su osnovnoškolci od 1. do 4. razreda s učiteljicama Antonijom Grgelić Lukčin i Valerijom Vargantolić učili o svemiru, Suncu i Sunčevom sustavu, planetima, galaksijama i drugim objektima koji se mogu promatrati. Učitelj Boris je pokazao djeci kako se upravlja teleskopom i pokazao im način promatranja Sunca koji je siguran za njihove oči i vid.

Učitelj Boris i učiteljica Antonia članovi su golske udruge Docendo discimus kojoj je jedan od ciljeva promocija znanosti i prirodoslovnih predmeta pa je i ovo jedan od načina za zainteresirati djecu na promatranje svijeta oko sebe.

Foto: PŠ Otočka
Foto: OŠ Potočka

čitam...
Loading...