17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Poticanje čitanja kod djece

FOTO Dječji festival čitanja u koprivničkim vrtićima mališanima predstavio čudesan svijet knjige
F

Povodom Svjetskog dana čitanja naglas koji se obilježava 7. veljače

Ne propustite

Dječji festival čitanja kao pilot projekt poticanja čitanja kod djece predškolske dobi, a povodom Svjetskog dana čitanja naglas koji se obilježava 7. veljače, provodio se u koprivničkim vrtićima.

Na inicijativu Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica festival se odvijao sa skupinama Mačići i Špekulice Dječjeg vrtića Tratinčica, te u najstarijim vrtićkim skupinama Dječjeg vrtića Sv. Josip, Dječjeg vrtića Igra, te u podružnici Smiješak.

Knjižničarke Dječjeg odjela pripremile su kutiju s paketićima za svaki dan čitanja koji su uključivali slikovnicu, aktivnost poslije čitanja i sve potrebne rekvizite za provođenje aktivnosti. Neke od priča koje su se čitale bile su Moraš donijeti šešir, uz koju su djeca morala izraditi šešire od papira, zatim priča Čarolija knjižnice i aktivnost igranja knjižnice s članskim iskaznicama, knjigama i pečatom.

– Djeca su bila uzbuđena od trenutka otvaranja kutije i svakog paketa. Efekt iznenađenja prenio se i na čitanje priče i aktivnost pa su s nestrpljenjem iščekivala idući dan i iduću priču – rekle su uključene odgojiteljice.

U cijelom projektu veliki je doprinos odgojiteljica koje su poticale djecu, čitale priče, provodile aktivnosti i bez kojih čarolija čitanja ne bi bila tako lijepa. Svi uključeni iskazali su interes za ponovno sudjelovanje i unaprijed se vesele novim avanturama čitanja. Zadovoljni su i knjižničari jer je Dječji festival čitanja postigao svoj cilj, a to je poticanje užitka u čitanju.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×