prekinuto mirno poslijepodne

FOTO Dok su ukućani vani roštiljali, zbog jedne se krpe zapalila ljetna kuhinja

Zagrijala se i zapalila krpa korištena za vađenja metalne rešetke roštilja koji je pak bio naslonjen na drvenu gredu. Požar se potom proširio na drvenu konstrukciju krovišta.

12:36h
0
Foto: DVD Ludbreg
Foto: DVD Ludbreg

Ludbreški vatrogasci jučer u poslijepodnevnim satima imalu su pune ruke posla s gašenjem požara koji je zahvatio jedan pomoćni gospodarski objekt, odnosno ljetnu kuhinju. Izgorjela je krovna i stropna konstrukcija.

OKo 12.45 sati u Preloškoj ulici u Ludbregu, izbio je požar u zidanom prostoru ljetne kuhinje kojom se koristi 61-godišnjak. Kako je utvrđeno, požar je izbio uslijed roštiljanja. Zagrijala se i zapalila krpa korištena za vađenja metalne rešetke roštilja koji je pak bio naslonjen na drvenu gredu. Požar se potom proširio na drvenu konstrukciju krovišta.

Iako se ljetna kuhinja nalazi neposredno uz kuću, vatrogasci su na vrijeme spriječili njegovo širenje.

Gašenju vatre pristupili su pomoću unutarnje navale te tako ‘presjekli’ požar s vanjske strane krova i to pomoću dvije vatrogasne grupe. Nakon uspješne lokalizacije požara, skinut je kompletni limeni pokrov na zahvaćenoj površini stropne i krovne konstrukcije zbog potpune sanacije.

Intervencija je završila za dva sata, odnosno oko 15 sati. Ozlijeđenih srećom nema, a šteta je procijenjena na više tisuća kuna.

Loading...