17.9 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nakon godina čekanja

[FOTO] DOZNAJEMO Dobre vijesti za sve Močilane, izgradnja novog objekta sa svlačionicama počinje idući tjedan
[

Novi objekt bit će pozicioniran približno u ravnini sredine nogometnog terena. Osim svlačionica bit će tamo i natkriveni vanjski prostor, nenatkriveno prilazno stubište i vanjski plato, koji će služiti kao tribinica. Prilazna cesta i parkiralište dolaze u drugoj fazi radova

Ne propustite

Nakon godina obećavanja i raznih pregovora, dobre vijesti stižu za sve igrače i navijače Močila. Izgradnja novog objekta, koji uključuje svlačionice, klupske prostorije i sve što je potrebno za normalan rad kluba, počet će početkom ožujka. Tu informaciju potvrdio nam je gradski pročelnik Tomislav Golubić, rekavši kako su svi papiri riješeni.

Dodao je kako je početak radova predviđen za prvi dan ožujka, što znači već idući tjedan, a trebali bi trajati maksimalno 180 dana.

– Prva javna nabava je poništena zato što su ponuđene cijene potencijalnih ponuđivača bile znatno više od onoga što smo mi očekivali. Provedena je nova javna nabava, dobili smo najpovoljniju ponudu, čekali rok za žalbu, no nitko je nije uložio i sve je spremno za početak radova. Napokon ćemo riješiti ono što se obećava već godinama, odnosno od samih početaka tog nogometnog kluba – poručili su nam iz Grada.

Svlačionice, natkriveni vanjski prostor i plato koji će služiti kao tribinica

Kao što smo ranije pisali, prva faza radova, koja počinje idući tjedan, vrijedna je nešto više od 1,5 milijuna kuna, a uključuje nove klupske prostorije. Novi objekt bit će pozicioniran neposredno uz zapadnu ogradu nogometnog igrališta, približno u ravnini sredine nogometnog terena. Znači, malo niže od postojećih prostorija, koje je pregazilo vrijeme.

Iz kojeg god kuta pogledali, klupske prostorije u lošem su stanju // Foto: Ivan Balija

– Zatvoreni prostori građevine predviđeni su kao sklop koji se sastoji od osam modularnih kontejnerskih jedinica, raspoređenih u četiri funkcionalne cjeline s po dvije međusobno povezane jedinice. Kontejnerski sklopovi sastoje se od gotovih tipskih čeličnih kontejnera, sa zidovima od izoliranih limenih panela, potpuno opremljenih u skladu s namjenom pojedinog prostora – rekao nam je Golubić.

U sklopu sportskog objekta nalazit će se i natkriveni vanjski prostor, koji će moći koristiti publika, nenatkriveno prilazno stubište i vanjski plato. Prilazno stubište od strane terena ujedno će se moći koristiti i kao svojevrsna tribinica.

Prilazna cesta, parkiralište i uređenje okoliša u drugoj fazi

– Izvođač radova na sportskom objektu je Komfort d.o.o. Zagreb, vrijednost svih radova je 1.561.740,00 kn s PDV-om, a ukupna vrijednost kompletne investicije (radovi, izrada projektne dokumentacije, trošak stručnog nadzora građenja i koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova) iznosi 1.710.000,00 kn s PDV-om. Projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prometnice je izradila tvrtka Elit biro d.o.o. koja će ujedno obavljati i poslove stručnog nadzora nad građevinskim radovima – pojasnili su iz Grada.

Foto: koprivnica.hr

Kao što smo napisali, ovo je prva faza radova, a druga uključuje novu prilaznu cestu, parkiralište i osvjetljavanje istog te kompletno uređenje okoliša. Kada će početi ta druga faza nije poznato, no u Gradu se nadaju da će biti nastavno na prvu fazu. Odnosno još krajem ove godine ili početkom iduće.

Kako god bilo, u Močilama napokon imaju razloga za veselje. Dobit će svlačionice koje traže već cijelo desetljeće i riješit će pitanje prostora koje koristi više od 100 mališana. Dobro im gura i prva momčad u Prvoj ŽNL, tako da s nestrpljenjem mogu čekati nastavak proljetnog dijela sezone. Radovi će, prema najavi, tada već biti u tijeku, koristit će se i dalje stare, dotrajale svlačionice, no u novoj sezoni trebale bi otići u zaborav.

Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prometna nesreća

Vozačica (20) jurila i izgubila kontrolu, zabila se u stablo. Putnica u bolnici, moguće su teške ozljede

Mlada putnica stradala je jučer u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 21 sat. Kako navodi policija, 20-godišnjakinja je vozila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×