18.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SUFINANCIRANJE

FOTO Đurđevac brzinom svjetlosti prijavljuje projekte koji će modernizirati grad, slijedi energetska obnova Doma kulture
F

Ulaganjem u energetsku obnovu imat ćemo bolje uvjete za odvijanje kulturnog života u gradu, od kazališnih predstava, nastupa KUD-a, glazbene škole i svega ostaloga, rekao je gradonačelnik Janči.

Ne propustite

Grad Đurđevac osigurao je dodatno sufinanciranje vlastitog udjela preko poziva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za dva projekta – energetsku obnovu zgrade policije izgradnju infrastrukture u poslovnoj zoni A sjever.

Sada je stigla i nova odluka za dodatno sufinanciranje projekta energetske obnove zgrade Doma kulture. Kako stoji na stranicama grada, projekti su prijavljeni unutar četiri sekunde od raspisa poziva. Tako se trenutno na zgradi postavlja kamena vuna i skidaju stara rasvjetna tijela, nakon čega će uslijediti zamjena stolarije. Predviđa se, također, zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije čak do 88 posto.

Gradonačelnik Hrvoje Janči kazao je kako je Dom trenutno neučinkovit zbog jednostrukih staklenih površina kojima je pokriven i zastarjelog sustava grijanja. U njemu djeluju brojne udruge, a koristi se i za manifestacije u organizaciji grada Đurđevca i Turističke zajednice.

Foto: Grad Đurđevac

Ulaganjem u energetsku obnovu imat ćemo bolje uvjete za odvijanje kulturnog života u gradu, od kazališnih predstava, nastupa KUD-a, glazbene škole i svega ostaloga. Cilj nam je urediti zgrade u središtu grada. Sada imamo novu modernu zgradu Poduzetničkog inkubatora, uskoro kreće i energetska obnova zgrade MUP-a, a u tijeku su i radovi na Domu kulture. Sve ove zgrade će svojim izgledom doprinijeti modernijem i urbanom izgledu grada. Oko inkubatora lijepo je uređen okoliš i postavljeni su novi opločnici. Taj stil želimo zadržati i tako urediti okoliš oko Doma kulture – rekao je Janči za službene gradske stranice.

Đurđevac je osigurao sufinanciranje u iznosu od 2,9 milijuna kuna. Cjelokupna vrijednost jest 3,6 milijuna kuna, a ostatak će se doći iz proračuna grada. Završetak radova očekuje se krajem godine.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jao, jao

Pijani vozač “načestitao” policajce, sud ga dobro oderao po džepu

Novčanu kaznu od čak 2.240 eura zaradio je 33-godišnjak jučer na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici. Kako su iz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×