svečanost

FOTO Đurđevački polaznici ljetne škole robotike oduševili svojim inovativnim idejama

Nakon završetka svečanog djela okupljeni su mogli pogledati i isprobati razne robote koje su djeca radila u školi te uživati u domjenku i slatkišima.

11:06h
0
Foto: đurđevac.hr

U Gradskoj knjižnici Đurđevac pred brojnim polaznicima škole, roditeljima, sponzorima i profesorima službeno je zatvorena ovogodišnja Ljetna škola programiranja i robotike.

Ljetnu školu organizirao je Alternativni autonomni klub kulture (AK46). U školu su bila upisana djeca od predškolskog uzrasta pa sve do završenog četvrtog razreda srednje škole.

Školu je polazilo oko 100 djece koja su bila podijeljena u grupe po uzrastu, a grupe su vodili profesori i predavači informatike i tehničkog.

Cilj škole je da djeca usvoje znanje iz područja programiranja i robotike uz opuštenu atmosferu, te da uživaju u učenju bez stresa i testiranja. U budućnosti veliki broj radnih mjesta bit će povezan s programiranjem i razvojem tehnologije- rekao je Tomislav Ostojić, profesor.

Grad Đurđevac je prepoznao važnost ovog inovativnog projekta za zajednicu te ga podržao sa 30.000 kuna.

Djeca su na prezentaciji svojih projekta u dvorani Osnovne škole okupljenima pokazala i objasnila kako robot funkcionira i kako je zapravo dovoljan samo jedan ‘pametni’ mobitel da bi se upravljalo njime.

Nakon završetka svečanog djela okupljeni su mogli pogledati i isprobati razne robote koje su djeca radila u školi te uživati u domjenku i slatkišima.

Upisi u školu bili su besplatni za sve učenike zahvaljujući sponzorima u ovom projektu: Gradu Đurđevcu, Avalonu d.o.o., RASCO-u d. o. o., Hangaru 18, Mega store-u i MEVA-i.

 

čitam...