koprivnička galerija

FOTO Evo kako izgleda Koprivnica na drugi pogled

17:30h
0
Izložba // Foto: Grad na drugi pogled (Bojan Koštić)
Izložba // Foto: Grad na drugi pogled (Bojan Koštić)

Dva osnovna cilja ovog projekta su postignuta, a to su razvoj publike i umrežavanje, rekla je Tanja Vujasinović, koordinatorica putujućeg interdisciplinarnog edukativno-izložbenog projekta kojeg provodi Udruga PUNKT.

Izložba Grad na drugi pogled svečano je otvorena jučer, u četvrtak, u Galeriji Koprivnica.

Rezultat je višemjesečnih aktivnosti koje su se odvijale od veljače do lipnja 2016. godine u Koprivnici u suradnji s Muzejom grada Koprivnice, Sveučilištem Sjever, koprivničkim Osnovnom školom Đuro Ester, koprivničkom Gimnazijom Fran Galović te kroz suradnju s vizualnim umjetnicima Boženom Končić Badurinom, Ivom Matijom Bitangom, Antoniom Grgićem, Katom Mijatović, Marijanom Molnarom i Vlatkom Vincekom.

– Dva osnovna cilja ovog projekta su postignuta, a to su razvoj publike i umrežavanje – rekla je Tanja Vujasinović, koordinatorica putujućeg interdisciplinarnog edukativno-izložbenog projekta kojeg provodi Udruga PUNKT.

Osim umjetničke produkcije i video radionica, održana je i aktivistička radionica pod vodstvom Saše Šimprage na kojoj je osnovana aktivistička grupa Plus za Koprivnicu te radionica pokreta pod vodstvom Ane Kreitmeyer.

– Drago mi je da u Koprivnici postoji kontinuitet aktivističkog razmišljanja i kritički pristup prema fenomenima grada, odnosno da mladi kritički razmišljaju i o društvenim, političkim i sociološkim fenomenima – rekao je Marijan Špoljar, nekadašnji ravnatelj Muzeja Grada Koprivnice.

Osm izložbe, posjetitelji su mogli pogledati ambijentalnu instalaciju Poziv Antonija Grgića u koprivničkoj staroj sinagogi, zatim zvučni performans Silens – 28. 4. 2016 Marka Jovića, studenta Sveučilišta Sjever, te  industrial/noise performans kineskog umjetnika Sandyja Dinga i Jovića.

Izložba ostaje otvorena do 19. lipnja, a može se razgledati od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Projekt su podržali Grad Koprivnica, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, HAVC i Sveučilište Sjever.

čitam...
Loading...