2.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. studenoga 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Veliki planovi

FOTO Gradski HDZ predstavio listu i program, Marković: Izgradit ćemo koprivničku obilaznicu, multimedijalni centar, a svi će vidjeti na što se novac troši
F

Podravka je firma koja pozitivno posluje i koja dobro surađuje s lokalnom zajednicom. Svjedoci smo da su plaće rasle, što nas veseli, i pokrenute su investicije na tri razine. Podravka ima svog vlasnika koji određuje daljnje smjerove i kretanja, a mi smo s ovim zadovoljni, rekao je kandidat za gradonačelnika Franjo Marković.

Ne propustite

Gradski odbor koprivničkog HDZ-a danas je predstavio svoj izborni program za razdoblje od 2021. do 2025. godine.

– Cilj našeg današnjeg druženja je predstavljanje liste Hrvatske demokratske zajednice grada Koprivnice za lokalne izbore te predstavljanje programa –  rekao je na početku Ernest Forjan, član GO-a.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ratimir Ljubić potom je predstavio listu s Franjom Markovićem kao kandidatom za gradonačelnika i Mladenom Fajdetićem kao njegovim zamjenikom.

– Smatramo da imamo jednu kvalitetnu, prepoznatljivu i dobru ravnomjernu zastupljenu listu, s dobrim i kvalitetnim ljudima, i da će pružiti jako dobar rezultat na predstojećim izborima – kazao je Ljubić.

Brza cesta, zaobilaznica, učenički dom te igralište iza Obrtničke škole 

Franjo Marković kazao je kako država trenutno na području županije i grada investira preko pet milijardi kuna i kako je njihov posao to iskoristiti u najboljoj mogućoj mjeri.

Foto: Ivan Balija
Franjo Marković // Foto: Ivan Balija

– Ono što naš program predviđa i što su građani tražili, ravnomjerno raspoređeno po cijeloj Koprivnici, su komunalni poslovi, koje ćemo mi nakon izbora početi rješavati. Treba naglasiti da smo stožerna stranka i da ćemo svakako nastojati učvrstiti odnose s Vladom Republike Hrvatske, s Koprivničko-križevačkom županijom i nastaviti tragom započetih projekata na području Koprivnice – priča.

Rekao je kako ima potrebu naglasiti izgradnju brze ceste, koja više nije samo obećanje.

– Naš posao je, kad radovi krenu, na neki način sa Županijom napraviti projektnu dokumentaciju i da ti bageri ne staju. Paralelno s cestom planiramo izgraditi koprivničku obilaznicu od Varaždina prema Osijeku, a na sjecištu te dvije izgraditi novu poslovnu zonu koja će biti generator i pokretač razvoja gospodarstva. U suradnji sa Županijom, nastavit ćemo projekte i vjerujem da ćemo kroz tu dobru suradnju ubrzati rođenje učeničkog doma. Izgradit ćemo vanjsko igralište iza Obrtničke škole, ne samo igralište, nego i atletsku stazu. Urediti okoliš, to su mnogi građani tražili – objašnjava Marković.

Kroz digitalizaciju javne uprave prikazati poslovanje gradskih tvrtki

Najavio je novu zgradu multimedijalnog centra s ateljeom za umjetnike i s gradskom knjižnicom.

– Podržat ćemo sve postojeće projekte koji se provode, među njima i stambenu izgradnju u Podolicama i pri Magdaleni, s tim da planiramo na Podolicama uz izgradnju škole napraviti i dječji vrtić. Kroz digitalizaciju javne uprave ćemo prikazati poslovanje gradskih tvrtki i trošenje novca iz gradskog proračuna – dodaje Marković.

Mladen Fajdetić, njegov zamjenik, detaljno je obrazložio program vezan uz djecu i mlade.

– U svom ću se radu fokusirati na djecu i mlade, brigu za starije i nemoćne, kulturu i sport. Želimo omogućiti veći broj smještajnih kapaciteta djece u vrtićima i jaslicama. Nastavit ćemo i dalje sufinancirati obrte dadilja, a plan nam je i ostvariti uvjete za jednosmjensku nastavu u Koprivnici. Cilj nam je i imati dovoljan broj pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju, a poticat ćemo i rad s darovitim učenicima – nabraja Fajdetić.

Poseban fokus na zaustavljanju iseljavanja mladih
Foto: Ivan Balija
Mladen Fajdetić // Foto: Ivan Balija

Kad je riječ o mladima, kaže žele omogućiti mladim obiteljima veći broj lokacija za kupnju građevinskih zemljišta te smanjiti komunalne doprinose pri gradnji.

– Cilj nam je rodiljama povećati naknade. Za prvo dijete naknadu definirati na četiri tisuća kuna, drugo dijete osam te treće i svako drugo dijete 12 tisuća kuna. Poseban fokus stavit ćemo na zaustavljanje trenda odlazaka naših mladih. Okupit ćemo gospodarstvo i poduzetništvo, kao i Gradsku upravu te ćemo zajedno planirati potrebe tržišta – ističe Fajdetić.

Za umirovljenike kažu da idu u smjeru povećanja božićnica i uskrsnica, čija je mirovina ispod dvije tisuća kuna.

– Želimo obnoviti postojeća nogometna i košarkaška igrališta i, ukoliko se bilo gdje pokaže potreba, izgradnja novih igrališta – zaključuje svoje izlaganje zamjenik kandidata za gradonačelnika.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Zadovoljni su poslovanjem Podravke

Franjo Marković je na kraju komentirao izjavu aktualnog gradonačelnika Mišela Jakšića da on očekuje pobjedu u prvom krugu, kao i vijest da Vlada prodaje državni udio Podravke.

– Do danas mi se veći broj građana obraća i daje podršku i ja vjerujem da ćemo mi tragom toga ući barem u drugi krug. Što se tiče Podravke, Podravka je firma koja pozitivno posluje i koja dobro surađuje s lokalnom zajednicom. Svjedoci smo da su plaće rasle, što nas veseli, i pokrenute su investicije na tri razine. Ono što nas posebno veseli je uređenje zgrade u Starčevićevoj. Kao predsjednik mjesnog odbora Banovec mi je drago, jer će i građani tog mjesnog odbora dobiti novu zgradu i bit će nam uređenije i ljepše. Podravka ima svog vlasnika koji određuje daljnje smjerove i kretanja, a mi smo s ovim zadovoljni – zaključio je Marković.

Foto: Ivan Balija
Ernest Forjan // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Blagdanska manifestacija

Počinje Advent u Križevcima! Svečanost na trgu uz paljenje božićne rasvjete, otvorenje klizališta i koncert, pogledajte cijeli program

Sutra se službeno otvara Advent u Križevcima! Program počinje u 18.30 na Strossmayerovom trgu.  U programu otvorenja nastupit će zbor...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti