OPĆA BOLNICA DR. TOMISLAV BARDEK

FOTO Gradsko vodstvo tradicionalno obišlo koprivničko rodilište, dr. Stanišić: Vratili smo se trendu pada broja poroda

Prilikom posjeta, rodiljama su uručeni prigodni pokloni.

13:30h
0
Foto: Grad Koprivnica

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić danas, na prvi dan 2020. godine, sa zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec posjetio je rodilište koprivničke Opće bolnice dr. Tomislav Bardek. Ondje ih je dočekao i proveo voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju dr. Ivica Stanišić.

– Grad Koprivnica je Grad prijatelj djece te tako raznim mjerama pomoći prati svoje mališane od rođenja do kraja visokoškolskog obrazovanja. Naknada za novorođenčad, najniža cijena vrtića u Hrvatskoj, gdje je za drugo vrtićko dijete popust 50 posto, a za treće je besplatan smještaj, besplatne bilježnice i radne bilježnice, stipendije za sve studente, poticanje kupnje zemljišta u našim građevinskim zonama gdje obitelji s malom djecom dobivaju ogromne popuste, samo su neke od mjera kojima pokušavamo zadržati mlade ljude u našem gradu – kazao je Jakšić, a prenijele gradske stranice.

Tijekom same novogodišnje noći nije bilo poroda. Posljednja beba u 2019. godini rođena je u utorak oko 17 sati.

– U 2019. godini mali smo 784 poroda, 11 manje nego 2018. godine, ali deset više djece jer smo imali deset blizanačkih trudnoća. Nažalost, ovom brojkom vratili smo se trendu pada broja poroda, za razliku od 2018. godine kada je taj trend privremeno zaustavljen – otkrio je Stanišić.

Prilikom posjeta, rodiljama su uručeni prigodni pokloni.

čitam...
Loading...