Projekt RADWAN Erasmusa+

FOTO Hlebinski učenici terenskom se nastavom upoznali s naivnim slikarstvom i velikanima svojega kraja

U sklopu galerije nalazi se i etno muzej Janičina hiža. U toj kući živio je i radio Ivan Generalić. Danas su ondje izložena njegova djela i predmeti vezani uz njegov život. Janičina hiža bogata je vrijednim premetima kojima su se Podravci nekad služili.

15:23h
0
Učenici PŠ Josipa Generalića u istoimenoj galeriji // Foto: Sanja Sučić

Učenici od petog do osmog razreda Područne škole Josipa Generalića iz Hlebina i njihovi učitelji, u sklopu projekta RADWAN Erasmusa+ razgledali su postav Janičine hiže i Galerije Josip Generalić u Hlebinama.

Naime, u sklopu galerije nalazi se i etno muzej Janičina hiža. U toj kući živio je i radio Ivan Generalić. Danas su ondje izložena njegova djela i predmeti vezani uz njegov život. Janičina hiža bogata je vrijednim premetima kojima su se Podravci nekad služili.

Učenici su sa zanimanjem promatrali predmete koji su se koristili u prošlosti, neki su mnoge prepoznali, a o nepoznatima su saznali zahvaljujući detaljnom opisu gospođe Marijane Generalić koja im je objasnila i tehniku slikanja na staklu.

Nakon toga, učenici su se upoznali i sa stalnim postavom Galerije Josip Generalić, ponosni što su dio tog jedinstvenog kulturnog doživljaja i što je Podravina imala tako vrhunske slikare.

Posjetili su prostor u kojem su nekad boravili Ivan i Josip Generalić. Uz pomoć Marijane Generalić i Mirjane Lujić pobliže su upoznali život naših starih i naučili nešto više o stilu naivnog slikarstva.