vratili se kući

FOTO Hrabri vatrogasci uspješno odradili posao u Dalmaciji, Markešić: Ovaj put smo čak imali vremena za jelo i odmor

Podsjetimo, na terenu je bilo 29 vatrogasaca i to 20 dobrovoljnih iz cijele Podravine i Prigorja te devet profesionalnih iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca.

11:50h
0
Foto: Matija Markešić

Podravsko-prigorski vatrogasci vratili su se kući nakon uspješno obavljenog posla u Dalmaciji gdje su sudjelovali u gašenju požara koji su proteklih dana harali.

Točnije, bili su na području Šibensko-kninske županije, na području Roškog slapa, Kistanja te Divulja.

Podsjetimo, na terenu je bilo 29 vatrogasaca i to 20 dobrovoljnih iz cijele Podravine i Prigorja te devet profesionalnih iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca.

– Prvi požar bio je na području Kistanja te smo odmah po dolasku u dva sata ujutro završili na terenu. Nakon cijelog dana provedenog ovdje, bili smo prebačeni u Divulje pokraj Splita. Tamo smo se rasporedili u dvije grupe pa nam je bilo lakše. Dok je jedna ekipa radila i odradila svojih 12 sati, onda je bila rotacija. Na terenu smo bili pet dana – kazao je Matija Markešić, pomoćnika županijskog vatrogasnog zapovjednika.

Na pitanje je li bilo teže i napornije gasiti požare ovaj put ili kad su harali splitskim područjem, rekao nam je da se ovaj put djelovalo preventivno te da su vatrogasne ekipe pozvane na vrijeme.

– Napravilo se tako da su se radile smjene i vatrogasci su se izmjenjivali na terenu tako da su svi imali vremena za jelo i odmor. Organizacija je ipak bila bolja. To je eto, moj dojam situacije. Moram pohvaliti i našeg Slavka Tucakovića koji se zaista pobrinuo za nas – istaknuo je Markešić.

Po povratku u svoju županiju, vatrogasci su dočekani ispred Vatrogasnog doma u Križevcima gdje su ih dočekali Ratimir Ljubić, zamjenik župana, Ivan Matosović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci, Zvonimir Habijan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije te predstavnici križevačkih Gradskih vlasti.

Uz naše, u gašenju požara pomagali su još vatrogasci iz Zagrebačke županije, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske,  Ličko-senjske županije i Grada Zagreba.