Otvorena izložba

FOTO Hrvatske jaslice u anđelinjaku izložene u Đurđevcu

Izložba je otvorena za javnost do 7.siječnja 2018., a može se razgledati u radno vrijeme Gradske knjižnice Đurđevac.

14:29h
0

U Gradskoj knjižnici Đurđevac, u petak, 8. prosinca, otvorena je izložba Hrvatske jaslice u anđelinjaku iz zbirke Anice Šabarić, umirovljene ravnateljice đurđevačke knjižnice.


Izložbeni postav sastoji se od kolekcionarske zbirke anđela koje Anica Šabarić prikuplja već dugi niz godina, hrvatskih jaslica, koje su djelo kiparice Margarete Krstić, a također pripadaju zbirci Anice Šabarić, koje će u ovom izdanju dobiti i papa Franjo.  

Izložbu su otvorile Vesna Peršić Kovač, Anica Šabarić i Martina Makar, dok su glazbenim izvedbama večer uljepšale učenice Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice, Mirna Kovač, Adela Grčić i Lucija Večenaj.

Osim skulptura anđela, u postavi izložbe nalaze se i slike anđela umjetnika i slikara Ivana Lackovića Croate,  Edit Glavurtić, Ivice Šiška, Pere Topljaka, Josipa Generalića, Zdravka Šabarića, Ivane Hadžija, Eleonore Grgac, Andreje Živko, Gordane Špoljar Andrašić, Željka Prsteca , Branka Čavlovića i drugih. Izložba je otvorena za javnost do 7.siječnja 2018., a može se razgledati u radno vrijeme Gradske knjižnice Đurđevac.

čitam...