VRIJEDNI PROJEKT

FOTO Inkubator kreativnih industrija uskoro će otvoriti vrata i primiti koprivničke poduzetnike

Projekt vrijedan 13,5 milijuna kuna financiran je bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

14:29h
0
Foto: Grad Koprivnica

Inkubator kreativnih industrija u koprivničkom Kampusu uskoro će otvoriti svoja vrata. Projekt vrijedan 13,5 milijuna kuna financiran je bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Izvođač, križevački Radnik, radove na i oko zgrade Inkubatora veličine 1440 kvadrata s 30 uredskih prostorija, coworking i prostorom za evente i edukacije izvođač završio je u dogovorenom roku. Predana je potrebna dokumentacija za skorašnji tehnički pregled. Sada se uređuje unutrašnjost, a uslijedit će postavljanje uredskog namještaja i informatičke opreme. Ukupno 40 poduzetnika naći će svoje mjesto u Inkubatoru.

Poslovni prostori, površine od 13,70 do 38,65 kvadratnih metara, namijenjeni su poduzetnicima koji djeluju na području kreativnih i IT industrija, a u zakup se daju na vrijeme od pet godina. Zakupnina za poslovne prostore bit će subvencionirana i iznosit će od 7,50 do 30 kn po kvadratnom metru, ovisno o starosti poduzeća. Troškovi režija nisu uračunati u zakupninu i zaračunavat će se dodatno.

Foto: Grad Koprivnica

Ovim projektom stvoreno je poticajno poslovno okruženje za poduzetnike koji djeluju u području kreativnih industrija, a omogućit će poticanje transfera znanja, internacionalizaciju, razvoj inovacija te umrežavanje domaćih i međunarodnih poduzetnika, PPI-jeva, istraživačkih centara, obrazovnih institucija i ostalih ključnih dionika.

Inkubator je danas obišao gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić s predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Palom, pročelnikom Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislavom Golubićem, pročelnikom Službe ureda gradonačelnika Dariom Jembrekom i voditeljicom odjela općih i zajedničkih poslova te poslova Inkubatora Aldijanom Matić Horvat.

čitam...
Loading...