posjet općini

FOTO Izgradnja dvorane u Kloštru Podravskom trebala bi završiti do sredine ove godine

Površina dvorane bit će 1760 četvornih metara te će imati sve potrebne uvjete za odigravanje službenih rukometnih i košarkaških utakmica, stoji na službenoj županijskoj stranici.

09:25h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

U Kloštru Podravskome gradi se jedna od pet dvorana u županiji, što je projekt ukupno vrijedan 70-ak milijuna kuna koji vodstvo Koprivničko-križevačke županije, uz Centar kompetentnosti, nerijetko ističe. Župan Darko Koren prilikom posjeta ovoj općini, u kojoj ga je dočekao načelnik Siniša Pavlović, provjerio je kako napreduju radovi.

– Nova dvorana, na koju se dugo čekalo, zasigurno će podići uvjete školovanja i rada za učenike i nastavnike, ali i kvalitetniji standard života svih mještana – rekao je Koren, zahvalivši Pavloviću na suradnji.

Načelnik je otkrio kako bi radovi trebali završiti sredinom ove godine. Površina dvorane bit će 1760 četvornih metara te će imati sve potrebne uvjete za odigravanje službenih rukometnih i košarkaških utakmica.

– Potrebna nam je sportska dvorana jer je naša škola jedna od najvećih u županiji, a učenici nemaju odgovarajući prostor za nastavu tjelesnog, kao ni mještani za rekreaciju u jesenskim i zimskim mjesecima. Uspjeli smo realizirati projekt zahvaljujući suradnji sa Županijom i veseli nas što će se uskoro ostvariti naša dugogodišnja želja. Dvorana će doprinijeti i bogatijem sportskom životu pa očekujemo da ćemo dobiti i nove sportske klubove, kao i oživjeti tradiciju rukometa u našoj općini pokretanjem Škole rukometa – izjavio je Pavlović, prenose službene županijske stranice.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Radi se na kanalizaciji te planira izgraditi tržnica i rekonstruirati sportsko-rekreacijski centar

Na sastanku je bilo govora i o pripremi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju termalnih toplica u Kloštru Podravskom, jednome od projekata u sklopu Razvojnog sporazuma Sjever. Ravnateljica PORA-e regionalne razvojne agencije Melita Birčić pričala je o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu poziva Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, osvrnuo se na zdravstveni potencijal projekta.

Pavlović je okupljenima predstavio kapitalni projekt izgradnje kanalizacijske mreže u svim općinskim naseljima, dotaknuo se plana izgradnje tržnice s pripadajućim objektima i rekonstrukcije sportsko-rekreacijskog centra Ivan Kovačić – Mandžo. Pohvalio se, usto, kako su uređeni fitness park i dječje igralište u Prugovcu.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija