FOTO: Izložba „Velika Meša“

07:10h
0

Prošle subote u galeriji Molvarskog likovnog kruga, u Molvama bila je održana izložba slika, fotografija i skulptura. Izložba je bila priređena u organizaciji Molvarskog likovnog kruga uz potporu Općine Molve.

Na izložbi je sudjelovalo 17 umjetnika članova Likovne udruge, koji su se predstavili s 30-ak djela, koja je bila upriličena povodom dana Općine Molvi i blagdana Velike gospe. Opus izložbe pratile su različite teme i sadržaji na slikama, fotografijama i skulpturama. Predgovor za katalog napisao je Vladimir Milak.

I ovaj puta Izložba je privukla veliki broj posjetitelja. Na izložbi prigodnim riječima posjetiteljima su se obratili: načelnik općine Molve Zdravko Ivančan, koji je i otvorio izložbu, zatim fra Filip Musa i predsjednik Udruge Vladimir Ivančan.

U programu otvorenja izložbe nastupile su članice ženskog Crkvenog zbora iz Repaša.

Umjetnici koji su sudjelovali na izložbi su: Slava Blažeković, Martin i Stjepan Đukin, Josip Gregurić, Marta Ištvan, Zvonimir Ištvan, Vladimir Ivančan, Đuro Jaković, Martin Kopričanec, Dragutin Kovačić, Petar Lončar, Vesna Martinjak, Marta Rušak, Marija Stipan, Josip Tot, Josip Žagar, Drago Žufika. Izložba će ostati otvorena sve do kraja Kolovoza.

tekst i foto: Nada Zlatar Lukavski

{vsig}kultura/08-2014/140812-molve{/vsig}