19.9 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO // Izložbom Azijski performans najavljen današnji Međunarodni susret umjetnika u Štaglincu
F

Ne propustite

U subotu 15. lipnja u Štaglincu umjetnička organizacija Moja zemlja Štaglinec održava Međunarodni susret umjetnika Antonio G. Lauer. Ovogodišnja manifestacija otvorena je izložbom Azijski performans u petak navečer u Galeriji Koprivnica, čija je kustosice Sinéad O’Donnell iz Irske. Putujući svijetom stekla je najbolji uvid u umjetnost performanse, pri čemu su vodeći azijski umjetnici.

U Galeriji izlažu, a u Štaglincu nastupaju umjetnici Chuyia Chia, Lee Wen, Chumpon Apisuk, Vasan Sitthiket, Vichukorn Tangpaiboon, Makoto Maruyama, Miyako Narita, Akiko Sato, Tzu-chi Yeh i Watan Wuma. Umjetnici su podrijetlom iz azijskih zemalja Tajlanda, Singapura, Japana i Tajvana.

Na otvorenju u Galeriji govorila je kustosica izložbe Sinéad O’Donnell, direktor Muzeja grada Koprivnice, suorganizatora manifestacije, Marijan Špoljar, a kao, uz Ministarstvo kulture RH, oni koji su ponmogli manifestaciju, govorili su i koprivničko-križevački dožupan Ivan Pal i savjetnica gradonačelnice grada Koprivnice Helena Hećimović.

Popratni program održava se u subotu u Koprivnici. Gosti, koji stižu posebnim autobusom iz zagreba, u 12 sati posjetit će večeras otvorenu izložbu u Galeriji. U 13 sati u kinu Velebit bit će prikazan film Plavi jahač, sječanje na Antonia G. Lauera. U 14 sati u koprivničkom Domoljubu nastupaju D. B. Indoš & Tanja Vrvilo (HR) Šahtofonijom za Ludbreške rode.

U 17 sati počinje program u Štaglincu na imanju organizatorice i domaćinke umjetnice Vlaste Delimar.

{vsig}kultura/06-2013/azijski-performans{/vsig}

Fotografije snimio Ivo Čičin-Mašansker

1 Mala Gošća iz Japana

2 Umjetnici i posjetitelji

3 Umjetnica Vlasta Delimar (treća s lijeva)

4 Domaćin performansa u Štaglincu zajedno s Vlastom Delimar, Milan Božić (drugi s desna)

5 Sinéad O’Donnell

6 Gost umjetnik iz Engleske

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×