20.7 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Darivanje djece poginulih branitelja

FOTO Jakšić je zahvalio na suradnji oko spomenika braniteljima, a Vesnica Babec pozvala da se razmisli o zapošljavanju njihove djece
F

Ne propustite

Od ovog dara djeci još više znači da ih se pozove svake godine i pokaže da nisu zaboravljeni, izjavila je V. Babec, dok je troje od osmero pozvanih primilo svoj novčani poklon.

U sjedištu Grada Koprivnice danas je održan prijem za djecu poginulih koprivničkih branitelja, koji je održan povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Tako su v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec i pročelnik Darko Ledinski darovali danas već poodraslu djecu sa simboličnih 500 kuna.

Jakšć je na samom početku zahvalio obiteljima na žrtvi koju su podnijele u ratnom razdoblju.

– Hvala obiteljima koje, nažalost, iz rata nisu izašle cjelovite, a dale su doprinos današnjoj slobodnoj Hrvatskoj, pa tako i Koprivnici i njenom razvoju. Iz vaših su obitelji izašli ljudi koji su dali svoje živote, najviše što netko može dati za svoju zemlju – Jakšićeve su riječi. Zahvalio je Udruzi udovica hrvatskih branitelja te ostalim stradalničkim udrugama na suradnji.

Rekao je kako se u ovoj godini pokazalo da se u dobroj volji i vjeri te pozitivnom dijalogu može napraviti vrlo mnogo.

–  Vesele nas spomenik i park koje smo napravili kao spomen na našu slobodu i na one koji su dali živote za našu zemlju – zaključio je v.d. gradonačelnika i poželio da se kroz daljnji dijalog ostvare projekti stradalničkih udruga te da se kroz njih ovim obiteljima revanšira za njihovu žrtvu.

Uime djece na ovoj dugogodišnjoj tradiciji primanja i darivanja, zahvalila je Vesnica Babec, predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije.

– Puno smo radili i surađivali, ali osim darova potrebno je i zaposliti tu istu djecu koja su pri kraju s fakultetima. Nadamo se budućoj suradnji i na tom planu. Od ovog dara djeci još više znači da ih se pozove svake godine i pokaže da nisu zaboravljeni – izjavila je V. Babec, dok je troje od osmero pozvanih primilo svoj novčani poklon.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

FOTO / Nakon premijere u Zagrebu, Koprivnicu oduševio “Mali princ” – pogledajte kako je bilo

U dvorani Domoljuba održana je predstava "Mali princ ili budi svoja!". Ova je uspješna premijera odigrana u Zagrebu, a...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×