grupna faza

FOTO Kadeti Hrvatske domaće Europsko prvenstvo otvorili sjajnom igrom i visokom pobjedom protiv Portugala

Drugo poluvrijeme počelo je sjajnom serijom mladih Hrvata koji su rezultat u pet minuta digli na osam golova prednosti, 20-12.

22:13h
0
Hrvatska - Portugal
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Hrvatski kadetski reprezentativci jučer su bili na prijemu kod gradonačelnika Jakšića, a danas su u 20.30 sati izašli na novu podlogu dvorane Gimnazije Frana Galovića kako bi odigrali svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu koje se idućih deset dana igra u Koprivnici i Varaždinu.

Prva utakmica igrana u Koprivnici bila je ona između Srbije i Izraela, koja je počela u 18.30, a završila je neriješenim rezultatom 25-25.

Nije se moglo reći da je gimnazijska dvorana ugodno popunjena, međutim oni koji su se odlučili provesti sat i pol gledajući mlade reprezentativce nisu požalili.

Protivnici su bili reprezentativci Portugala, međutim naši rukometaši nisu se dali iznenaditi. Već nakon 15 minuta naši su imali osjetljivu prednost od pet pogodaka vodivši 10-5. Smanjili su Portugalci do 19. minute na tri pogotka razlike, međutim naši su već u idućem vodili s četiri. Poluvrijeme je završilo rezultatom 15-11 za Hrvatsku.

Drugo poluvrijeme počelo je sjajnom serijom mladih Hrvata koji su rezultat u pet minuta digli na osam golova prednosti, 20-12. Rezultat su održavali tijekom cijelog drugog dijela kada je klasa došla došla do izražaja, pa je utakmica tako završila s visokih 37-21 na semaforu za Hrvatsku.

Europsko prvenstvo u rukometu, kadeti, 9. rujan 2018., Koprivnica

Skupina A

Srbija – Izrael 25-25

Hrvatska – Portugal 37-21

 

Loading...