REGIJA CENTAR

FOTO Kadetkinje Šahovskog kluba Picok okitile se prvim mjestom i osigurale plasman na završnicu

Ukupno su ostvarile osam pobjeda i jedan neodlučeni rezultat.

12:02h
0
Foto: Grad Đurđevac

Ovaj vikend je završio prvi dio sezone u kadetskim šahovskim ligama. Đurđevačke kadetkinje ostvarile su novi uspjeh osvojivši prvo mjesto u Ligi kadetkinja regije Centar i time osigurale plasman na završnicu ekipnih kadetskih liga na kojoj će braniti naslove osvojene prošle i pretprošle godine.


Ukupno su ostvarile osam pobjeda i jedan neodlučeni rezultat, a za ekipu su nastupile: Anamarija Radiković, Jelena Kokša, Ema Bevanda, Lorena Bevanda, Lorena Vlašić i Lana Plazek.

Prva kadetska ekipa je uspjela osigurati opstanak u Prvoj ligi ostvarivši tri pobjede, jedan neodlučeni ishod i četiri poraza. Za ekipu su nastupali: Ognjen Domović, Luka Tomrlin, Luka Konjarek i Matko Balala.

U subotu je Đurđevac bio domaćin Druge kadetske lige Centar u kojoj se je natjecala druga kadetska ekipa Šahovskog kluba Picok. Na kraju je zauzela peto mjesto s ostvarene četiri pobijede, jednim neodlučenim rezultatom i tri poraza. Za ekipu su nastupila četvorica devetogodišnjaka (Matija Mihočka, Pavel Domović, Tin Turbelija i Lovro Škurdija), predvođena kapetanom Karlom Šokecom, te su odličnim igrama i rezultatima pokazali da se u klubu stvara nova generacija uspješnih šahista. Napomenimo i da su organizatori primili niz pohvala od gostujućih ekipa, čime su potvrdili da su spremni odgovoriti na sve izazove prilikom organizacije šahovskih natjecanja.

Spomenimo i da su klupski seniori tijesno poraženi na gostovanju u Vrbovcu rezultatom 3:5-2:5. Time su domaćinu prepustili prvo mjesto na tablici, no imat će priliku za uzvrat u jesenskom dijelu sezone. Za ekipu su nastupili: Zdenko Vanđija, Mladen Roštan, Emanuel Hladnić, Viktor Šalamon, Magdalena Muha i Petar Carek.

čitam...