16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Slatke, male, lijepe i korisne

[FOTO] KNJIGOKANTICE Uzmite knjigu iz novih kantica u parku i uživajte čitajući među zelenilom
[

- Nadam se da će građani prepoznati ovu inicijativu da se knjiga može reciklirati ponovnim čitanjem, a ne bacanjem u stari papir - rekao je Galinec.

Ne propustite

Ako ste ikad pomislili šetajući se našim gradskim parkom kako bi bilo odlično sjesti na klupicu i čitati knjigicu, to od danas možete napraviti iako i niste sa sobom ponijeli knjigu. Danas je predstavljen mini projekt Grada Koprivnice, Gradske knjižnice i čitaonice Fran Galović i GKP Komunalac pod nazivom Knjigokantica.

Naime, radi se o poznatim projektima širom svijeta gdje se otpisane knjige ostavljaju u javne prostore kako bi se slobodno koristile ili posuđivale.

Foto: Ivan Balija
Karlo Galinec // Foto: Ivan Balija

– Knjigokantica je namijenjena svim građanima koji posjećuju naš predivni park i tu provode na neki način svoje vrijeme pa upravo dok su tu mogu iz kantice uzeti knjigu po izboru, prolistati ju, ponijeti kući,  pročitati ju i vratiti. Ovime želimo promovirati čitanje i izlazak knjižnice u prostore izvan same ustanove – rekao je ravnatelj Knjižnice i čitaonice Fran Galović, Karlo Galinec.

Ravnatelj napominje da kantica nije namijenjena za ostavljanje knjiga, građani koji imaju višak knjiga koje žele pokloniti to mogu napraviti dolaskom u knjižnicu i ostavljanjem knjiga kod njih.

– Sve knjige u kanticama su otpisane ili poklonjene, a nama je u interesu  da knjige u biti nestanu iz tih kantica, da se recikliraju čitanjem i završe u nečijim domovima, da ju nekome preporuče ili poklone, a naravno da ih i vrate ako to žele – rekao je Galinec.

Trenutno, ove dvije postojeće Knjigokantice nastale su na radionicama digitalnih slikovnica, a izradile su ih djeca. Vitez Slavko i Zmaj Pozo glavni su likovi na oslikanim kanticama. Jedna se nalazi na dječjem igralištu u parku, a druga je postavljena na ulazu u park popreko Gradske knjižnice Fran Galović.

–  Vjerujem da su naši građani toliko savjesni da neće doći do trganja kantice ili bilo kakvih nereda – rekao je Galinec.

Uz Dan grada Koprivnice planirano je postavljanje još dviju kantica, jedne na Vinici i jedne u Starigradu.

– Nadam se da će građani prepoznati ovu inicijativu da se knjiga može reciklirati ponovnim čitanjem, a ne bacanjem u stari papir – za kraj je rekao ravnatelj Knjižnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×