počelo je gradsko vijeće

FOTO Koprivnica postaje veliko gradilište, a uskoro kreće obnova Zrinskog trga

Pothodnik na Radničkoj je prilično komplicirani projekt, jer bismo gradili preko nečeg što nije naše i to otežava posao. Postoje određena obećanja prema nama i nadam se da će ti radovi krenuti što prije. Kada? Teško je sad reći, no ja bih osobno bio zadovoljan kada bi ti radovi završili u tekućem mandatu, ispričao nam je Golubić.

16:40h
0
Koprivnica iz zraka

Upravo je počelo koprivničko Gradsko vijeće, a prema Programu građenja komunalne infrastrukture na području Grada Koprivnice za 2021. godinu, o kojem se danas odlučuje, bit će radno u podravskoj metropoli u narednom razdoblju.

Primjerice, u planu su proširenja stambenih zona Pri Svetoj Magdaleni, Cinderišće i Lenišće B5, u planu je i spojna cesta Herešin – Peteranska cesta, godinama priželjkivani pothodnik na Radničkoj kod Pevexa, izgradnja biciklističke staze između Štaglinca i Draganovca, kao i rekonstrukcija prometnica u Starčevićevoj ulici i dijelu Kolodvorske ulice do željezničkog kolodvora. Više o svemu ispričao nam je gradski pročelnik Tomislav Golubić.

– Radovi u spomenutim ulicama ovise o aglomeraciji i radit će se nastavno na nju, a spojna cesta Herešin – Peteranska ulica je zasad samo projekt za koji se skuplja dokumentacija, iako smo neke dozvole već dobili. Za biciklističku stazu Štaglinec – Draganovec imamo građevinsku i taj projekt bismo prijavili na Program ruralnog razvoja, a pothodnik na Radničkoj je prilično komplicirani projekt, jer bismo gradili preko nečeg što nije naše i to otežava posao – objašnjava.

Foto: Ivan Balija
Đuro na asfalt čeka već 40 godina//Foto: Ivan Balija

U tekućoj godini planirano je ukupno gotovo 500 tisuća kuna, od toga za otkup zemljišta 280.000 kuna, izradu projektne dokumentacije 200.000 kuna i 10.000 kuna za ishođenje alata za izvlaštenje, gradnju i uporabu.

– Ukratko, to je veliki proces koji se trenutno rješava, postoje određena obećanja prema nama i nadam se, i zbog nas i zbog mještana Draganovca, da će ti radovi krenuti što prije. Kada? Teško je sad reći, no ja bih osobno bio zadovoljan kada bi ti radovi završili u tekućem mandatu – ispričao nam je Golubić.

Radovi u Ulici Močilski odvojak I već su počeli i o njima smo pisali ovdje, a radno je i u Miklinovcu prema Koprivničkim Bregima, gdje se postavlja javna rasvjeta. Ipak, prema Programu građenja, glavna stavka, za koju je izdvojeno i najviše novaca, su radovi na središnjem gradskom Trgu, točnije trgovima. Za izradu projektne dokumentacije, ishođenje akata za izvlaštenje, gradnju i uporabu, za stručni nadzor i samo građenje, planirano je gotovo 2,7 milijuna kuna.

Foto: Ivan Balija
Otvorenje radova na Podolicama // Foto: Ivan Balija

– O tom uređenju središnjih gradskih trgova dugo se priča, no mogu najaviti kako bismo mi već ove godine, vjerojatno u listopadu, krenuli s tom investicijom. To je naša želja i naš plan. Znamo da su radovi veliki, da izazivaju veliku pažnju i da je, općenito gledano, rekonstrukcija nečeg takvog veliki izazov, no mi smo za njega spremni i to nam je jedan od prioriteta – kazao je pročelnik Golubić.

Istaknuo je kako je planova mnogo i kako je sve transparentno vidljivo u Programu građenja komunalne infrastrukture, ali je dodao kako za sve to treba imati mnogo strpljenja, jer su procesi dugotrajni. Ipak, naglasio je kako prioritete imaju i kako su ih već nekoliko puta naglasili.

Prvi i glavni cilj je škola na Podolicama i s tim smo krenuli, želimo krenuti i s rekonstrukcijom Zrinskog trga, a želja nam je i staza prema Koprivničkom Ivancu. Također, ne smijemo zaboraviti ni na aglomeraciju, na koju se, kako smo već naveli, vežu rekonstrukcije pojedinih prometnica. Uglavnom, bit će radno u periodu koji nam slijedi – zaključio je Golubić.

 

čitam...