10.2 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Robocup junior Zagreb 2024.

FOTO Koprivničanci drugi na robotičkom natjecanju, putuju na Europsko prvenstvo u Njemačku
F

Na ovom natjecanju sudjelovali su i učenici iz Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice

Ne propustite

Natjecanje mladih robotičara pod nazivom RoboCup junior Zagreb 2024. za koji se prijavilo 69 ekipa u 14 kategorija, okupilo je u dva dana oko 180 učenika uzrasta od šest do 19 godina i oko 90 mentora iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske i Slovenije.

Na ovom natjecanju sudjelovali su i učenici iz Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice pod vodstvom mentora Borisa Tonca i mentorice Maje Treščec.

Učenici koji su sudjelovali na natjecanju su Marija Oštrkapa, Maria Milanović Vugrač i Ivan Kišićek iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Benjamin Tot iz Osnovne škole Braća Radić, Klara Solić iz Osnovne škole Gola i Anna Picer iz koprivničke Gimnazije.

U velikoj konkurenciji učenici Marija Oštrkapa, kapetanica ekipe i programerka i Ivan Kišićek, dizajner robota, osvojili su drugo mjesto u kategoriji Rescue Line Entry.

Foto // Ustupio Boris Tonc

Njihov zadatak bio je programirati robota da prati određenu stazu i spasi žrtve u određenom prostoru, a odlično realizacijom zadatka osigurali su kartu za Europsko natjecanje u Hannoveru.

– Bilo nam je jako teško i napeto, dali smo sve od sebe i sretni smo što smo bili na natjecanju, ali svjesni smo da tek sad kreću pripreme jer nam u Njemačkoj sigurno neće biti lako – rekli su Marija i Ivan.

Odlične su bile i učenice Anna Picer i Klara Solić, koje su osvojile odlično četvrto mjesto, dok su učenici Maria Milanović Vugrač i Benjamin Tot osvojili deveto mjesto.

Mentori Boris Tonc, učitelj fizike i informatike i Maja Treščec, učiteljica informatike jako su zadovoljni i sretni rezultatima koje su njihovi učenici postigli.

– Prvi smo put na Europskom natjecanju bili 2018. godine, a sad nakon šest godina opet smo među najboljima iz Hrvatske i na Europsko idemo pokazati što znamo i što možemo. Vjerujem kako su učenici svjesni da im tek sada slijedi još više rada, odricanja, učenja, vježbanja, a onda ako nam se i sreća malo osmjehne mogli bismo ostvariti veliki uspjeh i u Njemačkoj – rekli su mentori.

Foto // Ustupio Boris Tonc
Foto // Ustupio Boris Tonc
Foto // Ustupio Boris Tonc
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Naše bogatstvo

[FOTO] IZVRSNA VIJEST Peteranski bijeli vez „file“ zaštićen kao trajno kulturno nematerijalno dobro

Sjajna vijest dolazi iz Općine Peteranec. Naime, peteranski bijeli vez "file" zaštićen je kao trajno kulturno nematerijalno dobro. Peteranski bijeli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×