24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MODERNO DOBA

Nemčići na Robocup junior Croatia 2023. pokazali svu kreativnost i znanje i plasirali se među najbolje ekipe
N

Bilo je izazovno natjecati se s ekipama koje većinom imaju 3D printane robote koji su puno lakši i brži na stazi, koje puno više ulažu u opremu, ali smo pokazali da imamo kreativnosti i znanja natjecati se s njima - rekao je mentor Boris Tonc

Ne propustite

Natjecanje mladih robotičara ROBOCUP JUNIOR ZAGREB 2023. okupilo je u dva dana oko 220 učenika uzrasta od šest do 19 godina, odnosno ukupno 85 ekipa u 14 kategorija.

Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski, Grad Koprivnicu i Koprivničko-križevačku
županiju predstavljale su dvije ekipe u kategorijama Rescue Line Entry i Rescue Maze Entry.

Učenice Anna Picer, kapetanica ekipe i programerka, Marija Oštrkapa, glavna elektroničarka Maria Milanović Vugrač, glavna dizajnerica robota osvojile su četvrto mjesto u kategoriji Rescue Line Entry gdje su morale programirati robota da prati određenu stazu i spasi žrtve u određenom prostoru.

– Bilo je jako teško i naporno cijeli dan biti koncentriran i paziti na razne detalje kao što su
punjenje baterija, praćenje vremena vožnji, programiranje i poboljšanje robota, ali smo jako zadovoljne s naše tri vožnje. Prva vožnja nam je bila malo lošija jer smo se prvi put susrele s takvom stazom, ali su druge dvije vožnje bile odlične – kaže kapetanica ekipe Anna Picer.

Učenici Vito Matiša, kapetan ekipe i programer i Noel Mađerić, dizajner robota i elektroničar, osvojili su veliko 3. mjesto u kategoriji Rescue Maze Entry gdje su morali programirati robota da prođe cijeli labirint, spasi žrtve i dostavi im paketiće pomoći.

– Uh, uzbudljive dvije vožnje, teški i zahtjevni labirinti, ali smo uspjeli proći sve dijelove
labirinta i pronaći skoro sve žrtve. Falio nam je na robotu dio za dostavljanje paketića pomoći koji bismo morali isprintati na 3D pisaču, jer ga ne možemo sastaviti od dijelova koje imamo, ali smo jako zadovoljni jer nam je sve drugo funkcioniralo – kažu Vito i Noel.

Mentori Boris Tonc, učitelj fizike i informatike i Željka Hanžek, učiteljica matematike jako su zadovoljni i sretni rezultatima koje su njihovi učenici postigli.

– Zahvaljujem roditeljima učenika na podršci, ali i svim kolegicama i kolegama u školi na
pomoći i razumijevanju dok smo vježbali. Bilo je izazovno natjecati se s ekipama koje
većinom imaju 3D printane robote koji su puno lakši i brži na stazi, koje puno više ulažu u
opremu, ali smo pokazali da imamo kreativnosti i znanja natjecati se s njima. Ponosni smo na mogućnosti koje nam je pružio Grad Koprivnica kroz projekt RoboTech gdje smo dobili
robotičku opremu, međutim, nakon šest godina korištenja opreme moramo ulagati u nove
baterije i nove senzore, kontrolere i motore jer neki su već istrošeni, a interes učenika za
nova natjecanja postoji – kaže učitelj Boris Tonc.

Ipak, iz škole poručuju kako su ponosni i sretni jer su jedini iz grada Koprivnice i naše
županije bili na Robocup junior natjecanju u Zagrebu, redovito koriste robotičku opremu koju su dobili kroz projekt RoboTech te redovito sudjeluju na državnim natjecanjima i što je
najvažnije postižu dobre rezultate.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajme

Božo napravio krš i lom BMW-om u Glogovcu, pijan se zabio u vozačicu pa zbrisao

Božidar je proglašen krivim na Općinskom sudu u Koprivnici nakon što je pijan napravio dar-mar svojim BMW-om u Glogovcu. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×