FOTO // Koprivničanka Nina Kamber Muminović državna je viceprvakinja u plesu na štangi, pogledajte čime je osvojila žiri

11:49h
0
Nini Kamber Muminović ples na štangi idealna je kombinacija plesa i vježbe // foto: Božidar Breški

S treninga u Koprivnici // foto: privatna arhivaPles na štangi u Koprivnici je sve popularniji. Promatram sve te cure na treningu. Okružene smo ogledalima i točno se vidi kako im raste samopouzdanje. O oblikovanju tijela da i ne govorim. U životu bolje nisam probala, s ni jednom drugom vježbom nisam imala takve rezultate – ponosna je ova mlada Koprivničanka, koja se natjecala u Zagrebu u kategoriji pole dance.

Koprivničanka Nina Kamber Muminović (28) državna je viceprvakinja u plesu na štangi. Sjajan rezultat na nedavno održanom natjecanju u Zagrebu postigla je u kategoriji pole dance. Srebrnu medalju osvojila je u konkurenciji osam djevojaka iz Zagreba i Rijeke. Uz pobjednicu Sandru Ban i trećeplasiranu Ivanu Matasić, plasirala se i na europsko natjecanje koje je nešto kasnije održano na istom mjestu, u kinu Forum u sklopu zagrebačkog Studentskog centra.

Na europskom natjecanju brojni posjetitelji mogli su uživati u predivnim izdanjima sudionika, i to u četiri kategorije: djevojke do 17 godina, parovi, muškarci i žene od 18 godina nadalje. Koprivničanka Nina u strašnoj konkurenciji natjecatelja iz cijele Europe (Slovenije, Mađarske, Francuske, Belgije, Velike Britanije, Švicarske…) u kategoriji žena osvojila je vrlo dobro 17. mjesto. Zanimljivo je naglasiti da su sve kategorije ocjenjivale strane sutkinje.

Nini je to bilo drugo natjecanje u kojem se predstavila publici. Plesati na štangi počela je prije nepune tri godine, a prvi put se okušala na državnom prvenstvu u Zagrebu krajem 2013. godine.

Tada se natjecala s klasičnim plesnim elementima, a ovaj put s puno zahtjevnijim umjetničkim plesom. To znači da su plesni koraci usklađeni s glazbom, naglasak je stavljen na koreografiju, nosi se prigodni kostim, a dozvoljen je bio i mali rekvizit, Nina je izabrala šešir.

Nina pleše od malih nogu, dugi niz godina bila je mažoretkinja i plesala u skupinama, a te strasti nije se odrekla ni za studentskih dana u Zagrebu. Kada se nakon fakulteta vratila u Koprivnicu, shvatila je da je prestara za ono što je dotad radila pa je probala nešto novo i drugačije.

– Čula sam za ples na štangi i odlučila sam probati. Dobro mi je krenulo i svidjelo mi se. Ubrzo sam postala i trenerica. Ples na štangi u Koprivnici je sve popularniji – istaknula je ona i dodala da je ples na štangi njezin hobi, nešto u čemu iznimno uživa – idealna kombinacija plesa i vježbe.

– Promatram sve te cure na treningu. U samo nekoliko mjeseci na njima se vidi ogromna razlika. Cure postaju bolje i sigurnije u sebe. Okružene smo ogledalima i točno se vidi kako im raste samopouzdanje. O oblikovanju tijela da i ne govorim. Nakon redovitog treniranja na štangi, tijelo izgleda predivno, iako je ionako svako žensko tijelo lijepo na svoj način. U životu bolje od plesa na štangi nisam probala, ni s jednom drugom vježbom nisam imala takve rezultate – ponosna je Nina.

Pola u šali, pola u zbilji kaže da njezine cure kod muškaraca, nakon što se počnu baviti plesom na štangi, uglavnom imaju sve više uspjeha. Među ostalim, i zato poziva i druge Koprivničanke da im se priključe na treninzima u Fitness centru Fit Gym.

– Svatko nam se može pridružiti ili barem nas doći pogledati. Prvi trening je uvijek besplatan – rekla je ona.

Zanimalo nas je i kako se suprug Igor nosi s njezinim hobijem.

– Prije nego što sam u sve krenula, dao mi je zeleno svijetlo. S curama sam se tada znala šaliti kako će biti ‘perja’, da ćemo plesati na zabavama, ali onda mi je on rekao ‘samo preko mene mrtva’. Nije mu baš legla naša zezancija. Ako je i bio skeptičan, već nakon prvog natjecanja o svemu je stekao drugačiji dojam i stvarno mi je sada velika podrška – otkrila je Nina.


foto: Božidar Breški, Tomislav Balija (Glamour)