7.9 C
Koprivnica
Srijeda, 24. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pripravnost

FOTO Koprivnička Zimska služba spremno čeka zimu, u pripremi je 300 tona soli, Jakšić: Sve će biti očišćeno prema planovima i rokovima
F

Prioriteti će, kao i uvijek, biti glavne gradske prometnice, prilazi školama i bolnicama

Ne propustite

Koprivnička zimska služba spremna je za nadolazeće zimske uvjete na cesti, predstavljeno je danas prilikom održane Smotre vozila u prostorima tvrtke Koming. Započela je s radom 15. studenog i trajat će sve do 15. travnja 2021. godine.

– Ove godine smo još spremniji nego prošle. 252 kilometara cesta, 103 kilometara pješačko biciklističkih staza, 25 kilometara nogostupa i 452 naša prometna prijelaza bit će očišćeni prema našim planovima i rokovima, ukoliko dođe do snježnih padalina. Za rad službe u proračunu osigurali smo 2 milijuna kuna koji će varirati ovisno o potrebama – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Građani također imaju određene obveze kada nastupe zimski uvjeti, prvenstveno čistiti snijeg i led na svojim prilazima. A ako dođe do jačeg prvog vala padalina važno je da sami počiste svoje ulaze do dolaska zimske službe.

– Naša služba raspolaže s pet kamiona, desetak traktora i gredera. U pripremi je 300 tona soli i 150 kubika sipine. Za prvi val snježnih padalina potrebno nam je oko 60 tona soli, odnosno dvadesetak tona sipine. S ralicama izlazimo na teren kada je na kolniku 15 centimetara snijega, a do tada se posipava – rekao je direktor Kominga Nedjeljko Potroško.

Foto: Grad Koprivnica

Prioriteti će, kao i uvijek, biti glavne gradske prometnice, prilazi školama i bolnicama.

– Na području grada Koprivnice postoje državne ceste, kojima upravljaju Hrvatske ceste, i nerazvrstane ceste, kojima upravlja Grad Koprivnica. Upravljamo i javnim parkiralištima koja nisu pod naplatom koncesionara – pojasnila je voditeljica Zimske službe Grada Koprivnice Ksenija Kancelak.

U ime Grada Koprivnice smotri su nazočili zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik Tomislav Golubić te članovi Uprave Komunalca Dubravka Horvat i Goran Međurečan sa suradnicima.

Za vrijeme trajanja zimskih uvjeta, vozila na području grada trebaju imati zimsku opremu, dok se za bicikliste i korištenje pješačko-biciklističkih staza ne osiguravaju uvjeti prvih nekoliko dana nakon snježnih padalina ili ako dođe do stvaranja leda i poledice.

Vlasnici vozila ne smiju zaustavljati vozila na kolnim ulazima ili cestama, pješačko-biciklističkim stazama i nogostupima, jer na taj način mogu ometati rad vozila zimske službe. Pješačko-biciklističke staze se u zimskim uvjetima čiste za prolaz pješaka, jer u otežanim uvjetima nije moguće osigurati uvjete za sigurno prometovanje bicikla.

Sukladno Odluci o komunalnom redu o uklanjanju snijega i leda s nogostupa uz zgradu te neizgrađene građevinske parcele brine vlasnik zgrade, odnosno vlasnici ili korisnici stanova i poslovnih prostorija u zgradi i vlasnici neizgrađenog građevinskog zemljišta. O uklanjanju snijega i leda s pločnika uz kiosk i pokretnu napravu brine vlasnik, odnosno korisnik kioska ili pokretne naprave. Vlasnici zgrada, odnosno fizička ili pravna osoba koja održava zgradu koje se nalaze neposredno uz pločnik, dužni su uklanjati odnosno spriječiti odronjavanje snijega i leda s krovova na pločnik. O uklanjanju snijega i leda s pločnika ispred uličnih lokala brinu vlasnici korisnici lokala.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

FOTO/VIDEO Rotary klub Koprivnica slavi 20. rođendan u Domoljubu, došli brojni poznati Koprivničanci

Rotary klub Koprivnica svečanošću u Domoljubu slavi svoju 20. obljetnicu. Tim su povodom u Domoljub došle brojne Koprivničanke i Koprivničanci...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×