DAN JEDINSTVENOG EUROPSKOG BROJA

FOTO Koprivnički Centar 112 prošle je godine primio 30 tisuća poziva, Sabol: Ugroze su stavile sve službe na veliku kušnju

Voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić izdvojio je podatak prema kojemu se ove godine obilježava 30 godina otkako se u Europskoj uniji koristi broj 112.

14:14h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, u sklopu obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, održao je prijem za predstavnike Službe civilne zaštite Koprivnica i načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke Miroslava Puža. Župan je podsjetio kako je od 2005. godine, kada je u Hrvatsku uveden broj 112, primljeno 30 milijuna poziva.


– Vi ste centralno mjesto koordinacije i prikupljanja prvih informacija s terena o kojima ovisi rješavanje problema, a posljednjih smo godina mnogo učinili u smislu opremanja, edukacije djelatnika i poboljšanja komunikacije. Zadovoljstvo mi je što je na razini naše županije uspostavljen cjelovit sustav koji može učinkovito, pravovremeno i uspješno odgovoriti na sve krizne situacije. Zahvaljujem vam na svemu što činite, a moram istaknuti i visoku razinu profesionalnosti koju ste pokazali u ovom zahtjevnom periodu pandemije koronavirusa, gdje su vas građani prepoznali kao službu koja im pomaže i štiti ih – izjavio je Koren, prenose županijske stranice.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Blažotić: “Sljedeći nam je zadatak nadograditi tehničku podršku kako bismo bili još učinkovitiji.”

Voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić izdvojio je, pak, podatak prema kojemu se ove godine obilježava 30 godina otkako se u Europskoj uniji koristi broj 112. Spomenuo je i kako su prošle godine, na razini države, imali više od 1,5 milijuna poziva, pri čemu je evidentirano sve manje zlonamjernih.

– Možemo reći kako građani prepoznaju i koriste broj 112. U ožujku prošle godine formiran je i broj 113 vezan uz upite za koronavirus, koji je zaprimio preko 700 tisuća poziva. Zahvaljujem Županiji na izuzetno dobroj suradnji, kako s nama, tako i sa svim žurnim službama, a to se posebno odnosi na suradnju kroz Stožer civilne zaštite s kojim smo održali preko stotinu sjednica. Svakodnevno komuniciramo sa svim operativnim snagama. Sljedeći nam je zadatak nadograditi tehničku podršku kako bismo bili još učinkovitiji u poslu koji obavljamo – govorio je Blažotić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Voditelj Županijskog Centra 112 Koprivnica Roman Sabol predstavio je rad centra koji je prošle godine, kazao je, primio preko 30 tisuća poziva te oko dvije tisuće vezanih uz COVID-19, što je rezultat izvanrednih situacija.

– Ugroze koje smo spominjali stavile su sve službe na veliku kušnju. Vjerujemo da smo iz toga mnogo naučili. Osnova sustava su ljudi, svi smo tu radi građana. Nadam se da ćemo i nadalje ovako uspješno surađivati. Naučili smo da su dobra komunikacija i pravodobna informacija od presudne važnosti u kriznim situacijama te da efikasnije djelujemo u sinergiji. Zahvaljujem županu i Županiji na podršci u svim aktivnostima – rekao je načelnik Puž.

Prijemu su, dodajmo, prisustvovali pročelnica Službe ureda župana i zamjenica načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Melita Ivančić, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc te viša tehničarka civilne zaštite Anita Nestić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...