LUDBREŠKA PISANICA

FOTO Kreativni ludbreški mališani na tradicionalnoj radionici izrađivali uskrsne ukrase

Sad bum naslikal cvijeteka. Već sam napravil dvije pisanice i još budem bar tolko, otkrio je četverogodišnji Vid.

12:29h
0
Foto: Grad Ludbreg

Kreativno i veselo bilo je u subotu u ludbreškom Međugeneracijskom centru. Ondje se održao prvi dio sada već tradicionalnog izrađivanja uskrsnih ukrasa, ponajprije pisanica, po kojima radionica i nosi naziv. Ludbreška pisanica kao i svake godine održana je u organizaciji Likovnog udruženja Ludbreg kao dio projekta likovnih radionica.


– Kroz dulji niz godina iskazala se potreba za poticanje pojedinca na izražavanje sebe kroz umjetnost. Kroz ovakve radionice usvajaju se razne tehnike rada te se razvija sposobnost pronalaženja alternativnih rješenja i razmišljanja. Isto tako, želimo potaknuti roditelje, bake, djedove, ujne, tete da provedu inspirativno kvalitetno vrijeme s djecom, što nam u ovo užurbano doba uvelike nedostaje – objanila je voditeljica LUL-a i uskršnje radionice Elvira Štabi.

Čini se kako im svake godine to sve više polazi za rukom. Na ovogodišnjoj uskršnjoj likovnoj radionici prisustvovalo je 20-ak djece školske i predškolske dobi te roditelja, baka, djedova, tete, ujna. Među njima je bio i četverogodišnji Vid.

– Sad bum naslikal cvijeteka. Već sam napravil dvije pisanice i još budem bar tolko. – otkrio je za službene stranice Grada Ludbrega.

– Pretežito se služe tehnikom akrilika, mada u zadnjih godina do izražaja dolazi i hobby materijal kao što je dekupaž salvetna tehnika. Tu su, naravno, i prirodni materijali. Za svakog ono što mu najbolje odgovara – dodaje voditeljica.

Financijski segmenat osiguran je od strane Grada Ludbrega prema projektu likovnih radionica, pa su tako pribor i materijali za ukrašavanje i ovoga puta bili su osigurani za sve sudionike. Ukoliko je netko zapeo u izradi ili mu je ponestalo kreativnih ideja, u pomoć su priskočili volonteri i volonterke LUL-a. Izlike za odustajanje nije bilo.

Drugi dio uskršnje radionice održat će se u subotu, 13. travnja, u prostorijama društvenog doma Vinogradi Ludbreški u suorganizaciji LUL-a s Mjesnom organizacijom Crvenog križa Vinograda Ludbreških i Vijećem mjesnog odbora Vinograda Ludbreških s početkom u 14 sati.

Tradicionalno, sve izrađene pisanice i ukrase moći će se razgledati u izložbenom prostoru hotela RAJ Ludbreg od 15. do 23. travnja, a one najbolje, prema odluci LUL-a, putovat će na izložbu u Pitomaču.

čitam...