SEDMO MJESTO

FOTO Križevačka Gimnazija ostvarila odličan rezultat na Državnom natjecanju mladih iz prve pomoći

Ekipu koju je vodila i uvježbavala njihova mentorica, profesorica Jelkica Štironja, natjecala se u kategoriji mladih, a činili su je Tena Vurnek, Adela Balić, Marta Koprić, Laura Vukelja, Nikola Horvat i Karla Harča.

13:27h
0
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Križevci

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci imala je svoje predstavnike na 23. Državnom natjecanju mladih iz prve pomoći koje je održano od 10. do 12. svibnja u Našicama.


Ekipu koju je vodila i uvježbavala njihova mentorica, profesorica Jelkica Štironja, natjecala se u kategoriji mladih, a činili su je Tena Vurnek, Adela Balić, Marta Koprić, Laura Vukelja, Nikola Horvat i Karla Harča

Na Državno natjecanje plasirali su se pobjedom na gradskom/općinskom natjecanju koje je održano u Osnovnoj školi Svetog Petra Orehovca te pobjedom na međužupanijskom natjecanju koje je održano u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci.

Ovogodišnje Državno natjecanje mladih započelo je svečanim mimohodom kroz grad domaćin Našice uz koji je domaćin bila i OŠ Dore Pejačević. Natjecalo se 126 mladih koji su bili raspoređeni u ukupno 21 ekipu u kategorijama pomladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole).

Predstavili se Križevačkom čunčanom čipkom i Hedona čokoladom

Natjecanju je prethodilo predstavljanje gradova iz kojih ekipe dolaze kako bi se svi kandidati međusobno upoznali i stekli nova poznanstva i prijateljstva, što je i jedan od ciljeva natjecanja. Ekipa GDCK-a Križevci svoj grad predstavila je Križevačkom čunčanom čipkom te križevačkom Hedona čokoladom. Lijepo uređen izložbeni prostor privukao je poglede mnogih sudionika, a primljene su i pohvale za uređenje i izlaganje.

Samo natjecanje održano je u subotu 11. Ekipe su testirane u teoretskom dijelu vezanom uz Pokret Crvenog križa i praktičnom dijelu vezanom uz prvu pomoć. Od prve razine natjecanja sve do Državnog natjecanja ukupno su sudjelovale 234 ekipe mladih, a deset ih se plasiralo na Državno natjecanje. Naša ekipa osvojila je odlično sedmo mjesto.

Zahvalu i motivaciju mladima za daljnji rad izrekao je i dr. Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, koji je istaknuo kako su oni pravo bogatstvo jer posjeduju znanja i vještine kojima mogu spasiti život, a to je jedno od najvažnijih poslanja njihovog volonterskog rada.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci iznimno je ponosno na ovaj rezultat te čestita cijeloj ekipi, kao i mentorici na lijepom rezultatu uz zahvale za sav trud i vrijeme koji su uložili u pripreme za ovo natjecanje.

čitam...