19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Kalifornijski fotograf Nicolò Sertorio

FOTO Kulturni krajolici Europe, SAD-a, Koprivnice i Podravine u koprivničkoj Galeriji
F

Ne propustite

U povodu Međunarodnog dana muzeja u Galeriji Koprivnica otvorene su četiri izložbe i to Nicolò Sertorio: On The Road, Klik na kulturni krajolik, Bunkeri i Muzej Drave.

Izložba Nicolò Sertorio: On The Road svečano je otvorena jučer, u srijedu, u Galeriji Koprivnica u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.

Nicolò Sertorio // Foto: Matija Gudlin
Nicolò Sertorio // Foto: Matija Gudlin

– Počašćen sam što imam priliku biti ovdje. Život fotografa vrlo je uzbudljiv jer mi dopušta da istražujem ideje i kulture i da od toga živim. Smatram se vrlo sretnim zbog toga – rekao je Nicolò Sertorio, umjetnički fotograf iz Kalifornije i dodao kako je primijetio da u Koprivnici postoji snažan osjećaj građanskog ponosa i zanimljiva arhitektura.

Predstavljeno je 40-ak fotografija iz tri umjetničke cjeline Once We Were Here, Rest Area of U.S. South West i On The Road. Draženka Jalšić Ernečić, kustosica izložbe, objasnila je kako se fotografije bave povezanošću čovjeka i okoliša, ali i napuštenim odmorištima koja su postala simbol američke kulture.

Ovom izložbom ujedno započinje i projekt međunarodne kulturne suradnje između Hrvatske i Kalifornije.

Christian Wright // Foto: Matija Gudlin
Christian Wright // Foto: Matija Gudlin

– Zanima nas razmjena američke i hrvatske kulture. Ova izložba putovat će kroz Hrvatsku pa tako iz Koprivnice ide u Split, Viroviticu i Osijek. Ovo nije jednosmjerna kulturna razmjena jer fotografije Hrvatske koje će Sertorio napraviti ovdje putovat će dalje po SAD-u. Veseli nas ovakva vrsta dijeljenja i razmjena znanja i djela – kazao je Christian Wright, savjetnika za tisak i kulturu pri Američkom veleposlanstvu u Zagrebu.

Zadovoljstvo ovom pričom razmjene iskustava, znanja i umjetnosti nije krio ni Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice.

Osim ove izložbe, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja organizirane su još tri izložbe i to Klik na kulturni krajolik, Bunkeri i Muzej Drave.

Robert Čimin // Foto: Matija Gudlin
Robert Čimin // Foto: Matija Gudlin

– Ove godine orijentirali smo se na izložbenu djelatnosti i na okrugle stolove kojima želimo upozoriti na kulturni krajolik Podravine – objasnio je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice.

Tako su u sklopu izložbe Klik na kulturni krajolik izložene fotografije kulturnog krajolika Koprivnice i okolice koje su snimili građani, studenti i učenici.

Maša Zamljačanec // Foto: Matija Gudlin
Maša Zamljačanec // Foto: Matija Gudlin

– Medij fotografije dosta je zastupljen u zadnje vrijeme u Koprivnci, osobito među mladim ljudima. Ovo je dobar način da se pokrene digitalni arhiv ne samo naših kulturnih zgrada nego i okoliša koji ih okružuje – kazala je Maša Zamljačanec, muzejska pedagoginja u koprivničkom Muzeju.

S druge strane, izložba Bunkeri bavi se akcijom za zaštitu nezaštićenih kulturnih dobara u obliku bunkera prve polovine 20. stoljeća, dok je na izložbi Muzej Drave predstavljena ideja Antonija Grgića, Marijana Špoljara i Hrvoja Petrića o pretvaranju mosta u Botovu u muzej.

– Možda postoji način da njega spasimo od planiranog rušenja i time jednu industrijsku građevinu učinimo muzejskim središtem – zaključio je Čimin.

Svi zainteresirani Sertorijevu izložbu mogu pogledati do 12. lipnja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U Đurđevcu

Picoki, pripremite maramice, Kerekeš teatar dolazi sa svojom novom predstavom “Babinjak”

Salve smjeha orit će se u nedjelju u Domu kulture u Đurđevcu. Naime, nova predstava Ljubomira Kerekeša, "Babinjak", nakon ožujske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×