Ulaganje u Ludbreg

FOTO Kvart kraj kolodvora i tržnice dobiva novi izgled, evo kako će izgledati nakon temeljite rekonstrukcije

Gradonačelnik Dubravko Bilić smatra da će to biti korak prema ljepšem dijelu grada, koji zbog blizine tržnice i autobusnog kolodvora ima veliki 'promet'.

14:06h
0
Foto: Grad Ludbreg

Dio Ludbrega dobit će novi izgled zahvaljujući rekonstrukciji ulica u koje će se utrošiti 1.432.670,40 kune dobivene mjerom 7.2.2.


Riječ je o projektu pod nazivom Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Ulica kardinala Franje Kuharića, Ulica Miroslava Krleže i Kratke ulice u Ludbregu. Projekt uključuje rekonstrukciju ceste ukupne dužine 562 metra, izgradnju 35 parkirališnih mjesta, nogostup te pješačko-biciklističku stazu sa istočne strane ulice kardinala F. Kuharića. Također, bit će proširen postojeći kolnik za jedan metar, uređeno jedno parkirno mjesto za invalide te dva parkirna mjesta sa zajedničkim prolazom u ulici kardinala F. Kuharića.

Projekt uključuje i izgradnju nogostupa te pješačko-biciklističke staze u širini dva metra s istočne strane ulice M. Krleže te izgradnju pješačko-biciklističke staze duž sjeverne strane Kratke ulice u širini dva metra.

Gradonačelnik Dubravko Bilić smatra da će to biti korak prema ljepšem dijelu grada, koji zbog blizine tržnice i autobusnog kolodvora ima veliki ‘promet’.

– Tamo imamo problem sa zelenom površinom između ceste i kuća koja je zapravo gradsko vlasništvo. Ovime želimo i potaknuti stanare da to otkupe od Grada i urede, trenutno je tamo malo i nered jer se parkiraju automobili i slično – napomenuo je gradonačelnik.

Kako bi sve trebalo izgledati, pogledajte na projekcijama.

čitam...