23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
prije drugog kroga

FOTO Lacković: U Županijskoj skupštini nećemo potpisivati koalicije, želimo spriječiti političku trgovinu. U nedjelju neću glasati
F

Obratili su se pred drugi krug lokalnih izbora.

Ne propustite

U nedjelju će se održati drugi krug lokalnih izbora. Povodom toga, ali i formiranja Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Nezavisni su danas, u središnjem koprivničkom parku, održali konferenciju za medije.

Željko Lacković – nositelj liste Nezavisnih te kandidat za župana koji nije ušao u drugi krug, već je to uspjelo Darku Korenu i Mladenu Kešeru – na početku kazao je kako su došli iznijeti svoje stavove jer ne žele ostaviti prostor za spekulacije niti ostati nejasni. Žele, dakle, iznijeti namjere i ciljeve koje imaju u kontekstu rada u Županijskoj skupštini, objasnio je Lacković.

– Velika podrška i osam mandata govore da smo pojedinačno najjača opcija u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije. To nas obvezuje na jasan stav koji želimo iskomunicirati – rekao je.

Naveo je kako je u predstavnička tijela izabrano najviše kandidata s kandidacijske liste grupe birača i Nezavisnih, dok su HDZ i SDP dobili manje.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Pozivamo sve stranke i političke pojedince koji su dobili mandat u skupštini na okupljanje u snažnu, zajedničku programsku većinu koja će, uz sve naše želje, imati dva cilja – nastavio je Lacković.

Prvi je borba za osiguravanje ITU mehanizma financiranja za grad Koprivnicu, naveo je.

– 50 posto našega stanovništva živi u urbanim sredinama koje prema svojem stupnju razvijenosti ne mogu koristiti EU fondove iz ruralnog programa. To je ključni moment za brzi razvoj županije. Redovni će fondovi tražiti određeno vrijeme, a ovaj mehanizam možemo dobiti samo ako budemo politički čvrsti prema politikama Vlade i politikama Zagreba. Vjerujem da su državni projekti koji se provode na našem području dovoljan zalog da imamo na temelju čega tražiti dobivanje toga statusa – govorio je.

Drugi projekt je projekt nove Podravske magistrale.

– Trasa od Virovitice do Varaždina ucrtana je u prostorne planove, to je 18,9 kilometara sjeverne obilaznice grada Koprivnice. Početak gradnje ceste prema Križevcima, odnosno Zagrebu također je jedan od uvjeta koje tražimo u podršci za sastavljanje većine u Županijskoj skupštini. Želimo da se taj projekt uvrsti među strateške projekte RH – rekao je Lacković.

Foto: Ivan Balija
Željko Lacković // Foto: Ivan Balija
Lacković: “Želimo spriječiti političku trgovinu”

Naglasio je kako “neće potpisivati nikakve formalne koalicije, većine se uvijek mogu presložiti.”

– Samo ćemo tražiti da svi, kojima su interesi naše županije na prvome mjestu, zajednički djeluju. Želimo spriječiti političku trgovinu kakva se događala nakon zadnjih i predzadnjih izbora. Ljudi izabrani na jednoj listi pretrčavali su u protivničke tabore. Za suradnju smo od danas sa svima kojima su interesi županije na prvome mjestu, bez obzira na to tko će pobijediti u drugome krugu za župana – nastavio je Lacković.

Jedinstveni stav svih nezavisnih je, tvrdi, da ni na jedan način ne žele utjecati na izbor njihovih birača za župana u drugome krugu.

Na pitanje novinara o osobnoj podršci Korenu ili Kešeru, Lacković je odgovorio kako neće podržati nijednoga od njih.

– Naši će birači svojom savješću odlučiti tko im se sviđa ili ne sviđa i na temelju toga odlučiti – dodao je.

Lacković kaže kako je spreman predvoditi Županijsku skupštinu, odnosno biti njezin predsjednik. Potvrdio je, primjerice, kako je razgovarao s Marijom Rajnom, nositeljem liste koja je dobila tri mandata.

– Osobno neću izaći na izbore. Zaslužio sam malo odmora, provest ću ga s obitelji – za kraj je, na pitanje o izlasku na izbore, odgovorio Lacković.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili trostruku krunu

Graničar iz Đurđevca imao sezonu iz snova, Radman: Fokus je na domaćim dečkima, a u subotu možemo ostvariti najveći uspjeh u povijesti

Nogometni klub Graničar iz Đurđevca proživljava svoje najuspješnije dane. Seniorska momčad s gotovo pa savršenim omjerom okitila se naslovom prvaka...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×