prodaja nekretnina

FOTO Legrad raspisao novi natječaj za gradilišta na Šoderici, ove godine prodano šest parcela, ostalo ih je još 12

Zz spomenute parcele na Šoderici na prodaju su kuća, voćnjak i gospodarske zgrade u ulici Kralja Tomislava i šuma u Malom Pažutu.

17:00h
0

U jeku turističke sezone Šoderica je brojnima spas od ljetnih vrućina. Ne bi li boravak na našem podravskom moru u tom periodu bio što ugodniji, Legrađani su ovih dana donijeli odluku o zabrani građenja i izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone za 2022. godinu na području Općine, što znači i Šoderice.

Kako objašnjava načelnik Ivan Sabolić, odluka je to koja se donosi svakih nekoliko godina, a koja garantira da će onima koji dođu na vikend odmor na Šoderici to i dobiti.

Foto: Ivan Balija
Ivan Sabolić // Foto: Ivan Balija

– Odlukom je definirano da se od 01. lipnja pa do rujna, vikendima, počevši s petkom popodne i blagdanima na Šoderici ne izvode građevinski radovi. Ako smo se odlučili za turizam, onda on mora biti u prvom planu, ljudi ovdje dolaze uživati i odmarati pa nije zgodno da im netko pod uhom vrti miješalicu ili sipa beton – veli Sabolić.

Njegovi su vijećnici na neki dan održanoj, desetoj sjednici općinskog vijeća, donijeli još jednu odluku vezanu uz Šodericu, a tiče se prodaja nekretnina. Bit će to peti u nizu raspisan natječaj u ovoj godini.

Zainteresiranima za izgradnju vikendica za odmor na podravskom moru preostalo je još 12 parcela i to na Lazinama. Građevinske čestice površine su od 264 do 500 kvadrata, a početne cijene iznose od 27.000 do 53.000 kuna.

Ove godine prodano je šest zemljišta, a od kako je Sabolić preuzeo općinu njih ukupno 23. Pa iako trenutno još ima slobodnih parcela u Općini već gledaju korak dalje, odnosno formiranje novih građevinskih čestica za što je potrebno izraditi novi urbanistički plan uređenja.

Dodajmo k tome da općina Legrad uz spomenute parcele na Šoderici još prodaje kuću, voćnjak i gospodarske zgrade u ulici Kralja Tomislava i šumu u Malom Pažutu, vrijedne 63 tisuće, odnosno 220 tisuća kuna.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija