KUHARSTVO I UGOSTITELJSKO POSLUŽIVANJE

FOTO Leonardo Tot najbolji je kuhar, a Vendel Oršuš pomoćni kuhar i slastičar Međužupanijskog natjecanja u Obrtničkoj školi

Ovo je bila izvrsna promocija naše škole, grada i Koprivničko-križevačke županije, ali i svih vas koji ste sudjelovali, rekao je ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić.

11:00h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

U Obrtničkoj školi Koprivnica jučer se dimilo, kuhalo, rezalo i pržilo. Naime, koprivnička škola bila je domaćin. Međužupanijskog natjecanja iz kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja te pomoćnih kuhara i slastičara.


Prvo mjesto u kategoriji ugostiteljskog posluživanja osvojila je Klara Lakotić (Srednja škola August Šenoa Garešnica). Vendel Oršuš (Obrtnička škola Koprivnica) bio je najbolji u kategoriji pomoćnog kuhara i slastičara, Ksenija Krošlin (Srednja škola Pregrada) najbolja je slastičarka, a Leonardo Tot (Obrtnička škola Koprivnica) najbolji kuhar.

– Ovo je bila izvrsna promocija naše škole, grada i Koprivničko-križevačke županije, ali i svih vas koji ste sudjelovali. Hvala i našem Prosudbenom povjerenstvu koje je imalo težak zadatak te svakako Županiji i Podravki koji su nas kao i uvijek podržali – rekao je ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić, a nagrade i priznanja sudionicima dodijelio je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

– Čestitam svima koji ste danas pokazali svoje vještine, nadam se da ste tijekom natjecanja nešto i dodatno naučili što će vam koristiti u vašem daljnjem razvoju i putu prema dobrim radnim mjestima u vrhunskim ugostiteljskim objektima diljem Hrvatske – izjavio je Ljubić, a prenose županijske stranice.

čitam...